HELSINKI. MM-kisoissa Leijonilla NHL-vahvistuksia on mukana vaikka kuinka.

Näistä jo aiemmin maajoukkueen mukaan liittyi Toronto Maple Leafsin Leo Komarov, joka on varsin tuttu kasvo MM-kisaympyröissä.

Komarov on pelaaja, joka ei kovin herkällä kieltäyty kutsusta. Käytännössä: ei koskaan.

Mutta ihan ainoita Pohjois-Amerikan vahvistuksia hän ei ole nyt. Yleisilmeeltään Leijonien iskukyky vaikuttaa erittäin kovalta, myös Komarovin mielestä.

– Paljon hyviä, nuoria jätkiä ja sitten on näitä kokeneempia kavereita, jotka tulivat jeesaamaan. Ihan hyvällä mallilla se on, Komarov sanoo kasassa olevasta joukkueesta.

Omalta osaltaan Komarov yrittää olla mahdollisimman paljon apuna hänen mainitsemilleen nuoremmille kavereille.

– Sen tietää itsekin, että kun aikanaan tuli näihin ympyröihin mukaan, niin se voi vähän jännittää. Mutta täällä on aina hyvä olla. Täällä on hyviä jätkiä ja he voivat olla omia itseään.

Tiistaina Leijonat pelasi vielä yhden harjoitusottelun, jossa vastassa oli USA. Siinä Komarov nousi itse sankariksi, kun hän täräytti jatkoajalla voittomaalin. Loppulukemat tiistaina olivat Leijonien hyväksi 3-2.

– Saatiin vähän hikeä päälle. Sitä se oli. Molemmat yrittivät pitää kiekkoa paljon ja ehkä ei tullut niin paljoa maalipaikkoja. Ihan hyvä pelihän se oli, mutta ei tuossa mitään ihmeempää.

– Saatiin hyvä voitto kairattua, mutta ei tällä sitten muuten ollut niin hirveästi väliä. Isot pelit alkavat vasta perjantaina.

Niin, nyt katseet kääntyvät kohti kisoja, minne Leijonat matkaa tänään.

– Matkustuspäivä alle, sitten torstaina hyvä jää ja nopeasti se siitä sitten lähtee rullaamaan. Ladataan akkuja ja keskitytään siihen, että saadaan homma liikkeelle.

– Mutta päivä kerrallaan mennään. Tiedetään, että meillä on hyvä joukkue ja tiedetään, että pystytään mihin vain. Lyhyt turnaus on kyseessä, niin kaiken pitää naksahtaa kohdalleen. Päivä kerrallaan.

Leijonat pelaa alkulohkon ottelunsa Pietarissa, mikä on Komaroville tuttu kaupunki. Ylipäätänsä kisapaikkojen kautta Komarov heitti varsin hauskan tavoitteen tulevalle turnaukselle.

– 5 vuotta on tullut KHL:ssä pelattua, niin onhan siellä Pietarissakin tullut pyörittyä. Onhan se hieno kaupunki ja Venäjä on hieno maa kaikin puolin.

– Toivottavasti päästään Moskovaan kuitenkin vielä, siellä mä dominoin!, Komarov heittää hymyillen.

Moskovassa Komarov on totuttunut tosissaan dominoimaan. Dinamo Moskovan riveissä Komarov kun on voittanut KHL-mestaruuden ja noussut seurassa suoranaiseksi kulttipelaajaksi.

Ehkäpä Moskovan valot ovat jälleen hyvällä tavalla kirkkaat Komaroville. Ja Leijonille.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)

Suomi – Valko-Venäjä, perjantaina 6.5. klo 20.15
1,33 – 5,75 – 7,00