PIETARI. Leijonien alkulohko huipentuu Kanada-peliin, missä panokset ovat selvät.

Lohkovoitolla puolivälieräottelu on varmasti Pietarissa, lohkon kakkoseksi päätymällä edessä saattaa olla nopeasti siirtyminen Moskovaan, missä puolivälierissä saattaa tulla vastaan kisojen isäntämaa Venäjä.

– Olisihan se aina helpompi voitolla lähteä eteenpäin, mutta turha noita on miettiä, Leijonien hyökkäyksestä Leo Komarov tuumaa spekulaatioista.

Mutta panokset silti leijuvat silti ilmoilla.

– Kova, jännä peli. Samalla onhan se iso peli kanssa, koska lohkovoitosta pelataan.

– Mutta samaa peliä vain mitä ollaan pelattu. Pitää skarppaa vielä vähän paremmin, Komarov miettii reseptiä.

Komarovin mukaan Kanada-peli saattaa olla jopa lähtökohtaisesti helpompi sen suhteen, että tiedossa on selkeästi se, mitä eteen tulee.

– Ehkä se on pelaajillekin vähän helpompi pelata. Koska tuossa on ollut sellaisia vastustajia, jotka pelaavat kovaa, mutta pelaavat vähän sinne päin. Pörräävät missä sattuu. Se on vaikeampaa, koska hetken he puolustavat viidellä, mutta yhtäkkiä voi olla, että pakka aukeaa. Ei oikein tiedä.

Kanada on joka tapauksessa hyvin tuttu Leijonille, ainakaan hirveää arvoitusta ei ole siitä, ketä vastaan on asettumassa pelaajien osalta.

– Taitavia jätkiähän ne ovat. Vähän erilaista peliä tulee varmasti nyt mihin ollaan viime peleissä totuttu. Varmaan vähän samantyyppistä tulee olemaan entä jenkkejä vastaan. Tiukkaa. Muutamaan pomppuun tulee ratkeamaan, Komarov ennakoi.

Kamppailu alkaa kello 20.15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen

Kertoimet (Expekt)
Kanada – Suomi, tiistai 17.5. klo 20.15
1,70 – 4,55 – 3,80