PIETARI. Leijonat otti selkeän avausvoiton MM-kisoissa kukistamalla Valko-Venäjän maalein 6-2.

Mittelö ratkesi käytännössä toisessa erässä, jonka Suomi vei 4-1-lukemin. Avauserä oli maaliton, missä valkovenäläiset pystyivät laittamaan edes vähän kampoihin. Kolmannessa erässä Leijonat hölläsi vähän otetta ja vei ottelun lopulta 6-2.

Leijonien hyökkääjistä voi mainita paljon hehkutetun Patrik Laineen, joka iski kaksi maalia uran ensimmäisessä miesten MM-matsissa. Mikael Granlund säesti hyvin tehden myös kaksi maalia. Kapteeni Mikko Koivu ja pirteästi ottelussa töitä tehnyt Antti Pihlström tekivät myös maalin mieheen.

Maalilla Mikko Koskinen pääsi varsin helpolla ensimmäisen erän jälkeen. Avauserässä Valko-Venäjällä oli useampia maalipaikkoja, mutta Koskinen torjui muurin lailla. Kahdelle maalille Koskinenkaan ei voinut mitään.