PIETARI. Leijonat onnistui avaamaan MM-turnauksensa murskavoitolla, kun Valko-Venäjä jäi jalkoihin maalein 6-2.

Suomelle maalinteossa onnistui myös energiapelaajana ja vikkelänä kipittäjänä tutuksi tullut Antti Pihlström, jonka pelin jälkeinen haastatteluhetki meni melkoiseksi sähellykseksi.

Pihlström antoi ensin rauhassa kommentteja. Sitten esille astui Valko-Venäjän maalivahti Vitaly Koval, joka päätti leikkimielisesti kopauttaa Pihlströmin kypärän pois päästä.

Pihlströmin kypärä lähti kuitenkin sen verran terhakkaasti liikkeelle, että pudotessaan se kumosi myös muun muassa yhden toimittajan puhelimen matkalla.

Pihlströmiltä oli juuri ehditty kysyä tilastoihin liittyen siitä, miten hänellä on koossa nyt sama maalimäärä tämän kevään MM-kisoissa kuin mitä hänellä oli KHL:ssä runkosarjan aikana.

– Jep saman verran.. oi oi oi, Pihlström ehti kommentoida kun Koval tuli ja kopautti kypärää.

Tästä seurasi varsin hervottomat naurut.

– Joo se oli meidän veskari tuolla KHL:ssä, Pihlström selitteli tapahtunutta keräillen samoilla tavaroitaan ja toimittajan puhelinta maasta.

Pihlström ja Koval pelasivat samaan aikaan Ufassa toissa kaudella.

Koval ja ylipäätänsä Valko-Venäjä loivat vaikeuksia alussa Leijonille. Valko-Venäjä tuli ryminällä ja samalla taas Leijonat ei päässyt täysin omaan juttuunsa kiinni.

– En tiedä jännitettiinkö vai mitä, mutta ei oikein päästy peliin mukaan. Tiedettiin, että Valko-Venäjällä on hyvä jengi ja he laittoivat alkuun vauhtia. Siinä oltiin me taas sitten vähän unessa, mutta sitten saatiin jalkoja liikkeelle.

– Ja sen jälkeen paransimme ja pääsimme hyvin peliin mukaan.

Toisessa ja kolmannessa erässä Leijonat tekivät lopulta selvän eron, mikä kantoi voittoon.

Seuraava alkulohkon ottelu Leijonilla on ohjelmissa sunnuntaina, kun iltapäiväpelissä vastassa on Saksa.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen