HELSINKI. Leijonat onnistui kaatamaan viimeisessä harjoitusottelussa ennen MM-kisojen alkua USA:n, kun Leo Komarov iski ratkaisun jatkoajalla.

Varsinaisella peliajalla maalinteossa isosti esillä oli Detroit Red Wingsin laitahyökkääjä Teemu Pulkkinen, joka täräytti kaksi osumaa.

– On se toki hienoa, että onnistui näissä harjoituspeleissä, mutta se ei toki merkkaa mitään siellä itse kisoissa. Mutta toivottavasti onnistuu myös siellä ja saadaan mahdollisimman paljon voittoja, Pulkkinen mietiskeli SuomiKiekko-sivustolle.

Tosissaan Pulkkinen on saanut onnistumisia harjoituspeleissä. Venäjää vastaan hän onnistui molemmissa EHT-peleissä viime viikolla, nyt taas maaliverkot heiluivat kahdesti.

Pulkkisen liittymisestä Leijoniin paljastui päävalmentaja Kari Jalosen kertomana mielenkiintoista taustatietoa. Aloitteellisuus ei tällä kertaa ollut Leijonien johtoryhmän suunnalta kaikkein voimakkainta, vaan pelaajan puolelta.

– Hän on ollut meihin itse yhteydessä, että hän haluaa tulla, jos Detroit tippuu, niin kuin nyt kävi. Hän antoi meille koko ajan viestiä, että on todella halukas tulemaan tänne, Jalonen kertoi.

– Olimme sitten takaisin yhteydessä ja sanoin, että pystymme antamaan kahden pelin try-outin. Kaksi Moskovan peliä. Siinä sun pitää pystyä näyttämään. Ja kuinka hienosti hän on tarttunut siihen (mahdollisuuteen). Sellainen leijonasydän on näkynyt ja näkyi myös tänään.

Pulkkinen tuo melkoista laukaisu-uhkaa Leijonille niin tasakentällisin pelatessa kuin varsinkin ylivoimalla.

Ylipäätänsä Pulkkisen tyyppisille sniper-pelaajille on kovasti kysyntää Jalosen mukaan.

– Pulkkisen tämmöinen maalinälkä ja halu tehdä maaleja, me tarvitaan tuollaisia pelaajia. He ovat poikkeuksellisia suomalaisia pelaajia.

Tällä Jalonen viittasi varmasti myös Patrik Laineeseen, jonka Leijonat taas voi sijoittaa toiseen ylivoimaketjuun. Tämän kautta uhkaa Leijonien ylivoimassa on vastustajien kannalta vaikka kuinka.

Eikä tarjoilustakaan homma jää kiinni.

– Kun katsoo tuota nimilistaa, niin kyllä siinä kiekkoa varmasti tulee lapaan. Ei muuta kuin kiekkoa maalia kohti, Pulkkinen tuumasi leveän hymyn kera.

Ylipäätänsä Pulkkisesta aisti aitoa iloa. Takana on vaikea kausi Detroit Red Wingsissä, missä hän jumittui pitkälti katsomon puolelle loukkaantumisen jälkeen. Nyt tarjolla saattaa olla huomattavasti mukavampi kauden päätös.

– Vielä ensimmäiset miesten arvokisat, niin hienohan tuonne on lähteä. Ja ylipäätänsä se, että pääsi messiin näin kovaan porukkaan.

– Onhan sitä innoissaan, Pulkkinen summasi tunnetilan.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen