PIETARI. Leijonat alkulohkon päätösottelussa kohtaava Kanada näytti heti Venäjällä pelattavien MM-kisojen alkuun sen, mitä siltä voidaan odottaa.

Jäätävän vahvaa suorittamista ja esimakua siitä, mitä tuleman pitää.

Vain hyvä USA pystyi pistämään vastaan niin, ettei heti ensimmäisessä pelissä nähty murskalukemia.

– Tiesimme, että meidän pitää pelata erittäin hyvin varsinkin puolustussuuntaan. He kuitenkin saivat katkoja huomattavasti enemmän kuin me ja he olivat niissä hereillä. He käyttivät mahdollisuudet hyväkseen ja iskivät kiekkoa sisään. He olisivat voineet lyödä paljon tylymmät lukemat, mutta Keith (Kinkaid) teki isoja torjuntoja, USA:n kapteeni Matt Hendricks mietti taiston jälkeen, mikä meni Kanadan nimiin lukemin 5-1.

Kanada vei viime keväänä kultaa Tshekeissä mykistävän, suorastaan dominoivan turnaussuorituksen päätteeksi. Silloin sen kärkihyökkääjinä toimivat muun muassa Sidney Crosby ja Tyler Seguin.

Mutta ei sen joukkue nytkään huono ole. Esimerkiksi sen nuorempi osasto Connor McDavidin johdolla sopii mainiosti MM-kisatasolle ja isompaan kaukaloon vahvan luisteluvoiman myötä.

Kanada on pelitaitava, mutta äärimmäisen nopea. Eli yhtä kuin pelinopea.

Nyt se sai turnaukselleen heti vahvan alun. Ja välttämättä ”sai” on väärä ilmaisu, se esitti väkeviä otteita heti alkumetreillä.

– Teimme paljon hyviä asioita ryhmänä ja sitä kautta hyvä joukkuevoitto. Mutta on ehdottomasti asioita, missä pitää parantaa, ensimmäisiä miesten MM-kisojaan pelaava McDavid pohti.

– Tämä on mielenkiintoinen nuori porukka ja tässä näkyy erittäin paljon intohimoa. He ovat nälkäisiä, he haluavat olla vahvoja ja he haluavat saavuttaa jotain tämän mahdollisuuden keskellä, mikä heillä nyt käsissään on, Kanadan päävalmentaja Bill Peters puolestaan pohti.

– Mutta näen tämän niin, että tässä on vain mahdollisuus parantaa joka päivä, Peters jatkoi.

Se onkin pelottava ajatus, mitä tapahtuu, kun Kanada tuosta vielä parantaa. Leijonilla onkin melkoinen tehtävä edessään alkulohkon loppumetreillä, mikäli se mielii hallitsevia mestareita horjuttaa. Pahimmista vastustajasta alkulohkossa ei tarvitse paljoa käydä keskustelua.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen