PIETARI. Leijonien MM-kisaurakka jatkui keskiviikkona Unkari-ottelulla, jossa Suomella haasteita riitti vaikka kuinka.

Unkari onnistui pitämään Leijonat nollilla peräti 36 minuutin ajan.

Iso syy tälle oli Unkarin maalivahti Adam Vay, joka suorastaan seisoi päällään Leijonien tulituksen edessä.

Kahden erän jälkeen laukaukset olivat 39-9 Suomelle ja Vayn taakse oli mennyt vain yksi maali.

Lopulta sinne upposi kolme, mutta se ei paljoa Vaytä haitannut.

– Joskus jääkiekossa tulee näitä vastaan, että kuteja tulee niin paljon. Toki kolme meni selän taakse, mutta siellä oli se 50 kutia. Ei se ole niin iso juttu sitten, että muutama menee, vielä kun olemme tämmöinen pieni kiekkomaa. Emme tietenkään ole aivan tyytyväisiä tulokseen, mutta emme myöskään liian murheellisia, Vay itse mietti.

Unkarin päävalmentaja Rich Chernomaz puolestaan sai hehkuttaa kovin sanoin joukkueensa isoa tukijalkaa.

– Tämä peli oli paljon vaikeampi kuin mitä Kanadaa vastaan. Suomella on niin taistelutahtoisia ja taitavia kavereita, jotka laukoivat vaikka kuinka. Vay oli aivan uskomaton, aivan mahtava, Chernomaz hehkutti.

Eikä suinkaan Unkarin luotsi ollut ainut, joka yltyi ylistyksiin. Samaa tuli Leijonien pelaajilta ja päävalmentajalta Kari Jaloselta.

– Tämä oli ehdottomasti yksi parhaista maalivahtisuorituksista mitä on nähty tässä turnauksessa. Hän oli aivan mahtava ja annan ehdottomasti kovaa tunnustusta hänelle. Hän teki urakkamme todella vaikeaksi.

Chernomazin mukaan Vay on varsin tuore tapaus koko Unkarin maajoukkueessa.

– Hän liittyi vasta viime vuonna mukaamme pelattuaan Unkarin liigassa, josta moni ei varmasti tiedä oikein mitään. Hänessä on paljon tulevaisuutta. Hän on urheilullinen ja hän oli aivan mahtava tänään.

Illan isoa nimeä kannustettiin kovasti Yubileinyn hallissa, varsinkin äänekkäiden Unkarin fanien toimesta.

– Se oli todella upeaa kuunneltavaa. Meidän fanimme ovat erityisiä ja olivat aivan mahtavia jälleen tänään. He eivät olisi voineet tehdä enempää meidän eteemme. He antoivat niin paljon virtaa, Vay kiitteli.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen