Kärpät on hankkinut kaksi vahvistusta Ruotsin puolelta.

Sekä Toni Kähkönen että Mikko Lehtonen siirtyvät oululaisseuran paitaan.

Hyökkääjistä Kähkönen on pelannut jo aiemmin Kärppien paidassa ja hän saapuukin täten paluummuuttajana takaisin seuran riveihin.

– Ihan loistavat fiilikset palata Ouluun. Oltiin Ruotsissa pari vuotta, mutta nyt on kiva tulla loistavaan organisaatioon takaisin. Paljon hyviä äijiä, joita oli joukkueessa viime visiitinkin aikaan. Raksilassa on Suomen paras yleisö ja Etäkärpät tuovat vielä ekstraa siihen. Ei voi valittaa, kun pääsee jälleen Ouluun pelaamaan, Kähkönen miettii seuran tiedotteessa.

Kähkönen, 29, on viettänyt kaksi edelliskautta Ruotsin pääsarjassa Leksandin sekä Karlskronan riveissä.

Lehtonen, 29, puolestaan on edustanut kahden viimeisimmän kauden aikana Ruotsissa Skellefteåta, Örebroa sekä Djurgårdenia.

– Hienoa päästä pelaamaan eurooppalaiseen huippuseuraan. Tässä on yhdeksän tai kymmenen vuotta mennyt nyt ulkomailla, ja päätettiin viimein tulla takaisin Suomeen. Halusin tulla joukkueeseen, jolla on kovat tavoitteet ja hyvä taustaorganisaatio. Lopulta oli hyvinkin helppo valinta tulla nimenomaan Kärppiin, Lehtonen sanoo.

Parhaimmalla kaudellaan Ruotsissa Lehtonen pamautti peräti 30 maalia, minkä jälkeen hän matkasi KHL:ään. Sieltä Sveitsiin ja Ruotsiin vaihtamisen jälkeen meno on ollut hieman hiljaisempaa tuoreimpina vuosina. A-maaotteluita Lehtosella on koossa 11. Kähkösellä maajoukkuepelejä taas on yhdeksän kappaletta.

Kärppien urheilutoimenjohtajan Harri Ahon mukaan oululaisseuran rosteri alkaa olla hiljalleen valmis.

– Kahta tai kolmea pelaajaa haetaan vielä.