Venäjän MM-tähtipelaaja Aleksandr Radulov pyysi anteeksi Venäjän maajoukkuejohdolta ja pelaa sittenkin MM-kisoissa.

Samalla Radulovin törkeä temppu painettiin villaisella: Radulov ei osallistunut maajoukkueleirille alkuviikosta, vaan lähti ilmoittamatta NHL-sopimusmatkalle New Yorkiin.

Venäjän jääkiekkoliitto raivostui ensin miehen tempusta sen verran, että julkaisi pari päivää sitten liiton sivuilla vihaisen tiedotteen, jossa se (Radulovia toki mainitsematta) kertoi sääntöjen olevan jokaiselle maajoukkuepelaajalle (junioreista miehiin) samat.

Tiedotteessa muistutettiin aikataulujen noudattamisesta ja kollektiivin merkityksestä. Ikään kuin Radulovin tapausta korostaen: jos pelaaja ei saavu sovittuun aikaan joukkueen leirille, Venäjän jääkiekkoliitto katsoo yksiselitteisesti, ettei kyseinen pelaaja halua edustaa Venäjän maajoukkuetta.

Radulovin tempun uskottiin johtavan miehen hyllyttämiseen MM-kisoista, mutta Venäjän maajoukkuejohto päätti armahtaa yhden suurimmista tähdistään. Miehen pelillinen panos on nähtävästi sen verran iso, että päävalmentaja Oleg Znaroks antoi anteeksi Radulovin toilailun.

Mikäli Venäjän jääkiekkoliitto olisi noudattanut ankaraa käytäntöään, Radulov olisi hyllytetty MM-kisoista. Venäjällä maajoukkue-edustus on evätty aiemminkin, mutta huomattavasti kevyemmillä perusteluilla: vuonna 2007 Aleksandr Semin myöhästyi joukkuetapaamisesta, mistä seurasi hyllytys ennen Venäjän MM-kotikisoja.