Venäjän MM-joukkueessa muhii iso skandaali ennen kuin kiekko on pudotettu edes jäähän Venäjällä.

Kyse on tähtipelaaja Aleksandr Radulovista, joka jätti tulematta Venäjän harjoitusleirille KHL-pelien tauottua. Fakta on, ettei Radulov ole ilmoittanut poissaolostaan Venäjän maajoukkuejohdolle. Miehen puhelin on ollut kiinni, eikä Radulovin Venäjän agentti Juri Nikolajev tiennyt maanantaina yhtään mitään suojattinsa tekemisistä. Täysin tietämätön oli myös Venäjän jääkiekkoliiton presidentti Vladislav Tretjak.

NHL-sisäpiirissä oleva toimittaja Elliotte Friedman paljasti venäläislehti Sport-Ekspressille, että Radulov olisi tällä hetkellä Yhdysvalloissa neuvottelemassa NHL-sopimuksesta. Tämä on täysin todennäköistä, mutta miksei Radulov vaivautunut ilmoittamaan poissaolostaan Venäjän maajoukkuejohdolle?

Radulovin MM-hyllytys on erittäin lähellä, sillä Venäjän jääkiekkoliitto julkaisi maanantai-iltana katkeran sävyisen tiedotteen, jossa se kertoi sääntöjen olevan jokaiselle maajoukkuepelaajalle (junioreista miehiin) samat. Tiedotteessa muistutettiin aikataulujen noudattamisesta ja kollektiivin merkityksestä. Ikään kuin Radulovin tapausta korostaen: jos pelaaja ei saavu sovittuun aikaan joukkueen leirille, Venäjän jääkiekkoliitto katsoo yksiselitteisesti, ettei kyseinen pelaaja halua edustaa Venäjän maajoukkuetta.

Sport-Ekspressin tietojen mukaan Radulovin tarkoitus on liittyä Venäjän maajoukkueeseen vielä tällä viikolla. Se taitaa olla jo myöhäistä.