Venäjän jääkiekkoliitto on saanut yhteyden kohun aiheuttaneeseen Aleksandr Raduloviin, joka on paraikaa Yhdysvalloissa hieromassa NHL-sopimusta.

Venäjän MM-skandaali lähti muhimaan alkuviikosta, kun kävi ilmi, ettei Radulovia näkynyt Novogorskissa Venäjän maajoukkueen MM-harjoitusleirillä. Tähtipelaajan puhelin oli kiinni, miehen Venäjän agentti Juri Nikolajev ei tiennyt suojattinsa NHL-matkasta, eikä Radulov ollut vaivautunut ilmoittamaan poissaolostaan edes maajoukkuejohdolle.

– En ole ollut henkilökohtaisesti häneen yhteydessä. Mutta meillä liitossa on ihmisiä, jotka ovat jutelleet hänen kanssaan, sanoi Venäjän jääkiekkoliiton presidentti Vladislav Tretjak tiistaina Sovetski Sport -lehdelle.

– Hän palaa Venäjälle 30. huhtikuuta. Ja tuolloin aloitamme hänen kanssaan keskustelut.

Radulovin rike on erittäin paha. Mikäli Venäjän jääkiekkoliitto noudattaa ankaraa käytäntöään, Radulov hyllytetään MM-kisoista. Venäjällä maajoukkue-edustus on evätty aiemminkin, mutta huomattavasti kevyemmillä perusteluilla: vuonna 2007 Aleksandr Semin myöhästyi joukkuetapaamisesta, mistä seurasi hyllytys ennen Venäjän MM-kotikisoja.

Radulovin hyllytyksen puoluesta puhuu Venäjän jääkiekkoliiton maanantai-iltana julkaisema varsin tiukkasävyinen tiedote, jossa liitto kertoi sääntöjen olevan jokaiselle maajoukkuepelaajalle (junioreista miehiin) samat. Tiedotteessa muistutettiin aikataulujen noudattamisesta ja kollektiivin merkityksestä. Ikään kuin Radulovin tapausta korostaen: jos pelaaja ei saavu sovittuun aikaan joukkueen leirille, Venäjän jääkiekkoliitto katsoo yksiselitteisesti, ettei kyseinen pelaaja halua edustaa Venäjän maajoukkuetta.