OULU. Tappara pääsee tavoittelemaan finaaleihin pääsyä maanantaina kotonaan, kun se voitti lauantaina viidennen välieräottelun lukemin 3-2. Ratkaisusta vastasi Henrik Haapala.

Kyseinen voitto tuli melkoisten käänteiden jälkeen, sillä kirvesrinnat ehtivät johtaa kamppailua ensin 2-0, mutta hukkasivat kyseisen etumatkan.

Osumista vastasivat Patrik Laine ja Teemu Aalto.

Kärpät kuitenkin tuli tasoihin, kun ensin Taneli Ronkaisen heitto maalille pomppi sisään. Kolmannen erän alussa Adam Masuhr puolestaan täräytti 2-2-maalin.

Kärpät oli karata varsinaisella peliajalla voittoon, kun Ivan Huml täräytti kiekon ohi Tappara-maalivahdin Tomi Karhusen kolmannen erän loppupuoliskolla.

Minuuttia ennen loppua ylivoimalla Laine iski kuitenkin illan toisen ja vieritti ratkaisun jatkoerien puolelle. Siellä Kärppien 2-2-tasoituksen iskenyt Masuhr könysi, minkä jälkeen Tappara pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen.

Siinä Kristian Kuusela tarjosi avopaikan Haapalalle, joka napautti kiekon ohi Kärppien maalilla torjuneen Sami Rajaniemen.