Washington Capitals kaatoi jännittävän ottelun päätteeksi Pittsburgh Penguinsin jatkoerässä lukemin 4-3.

Capitals vei nimiinsä toisen playoff-kierroksen avausottelun. Pelin ehdoton hahmo oli hattutempun pamauttanut Capitals-hyökkääjä T.J. Oshie.

Ensimmäisen jatkoerän puolivälissä Oshie tuli Penguinsin alueelle hyvällä maltilla ja kiepautti lopulta ratkaisun vanhanaikaisella. Tämän lisäksi mies iski toisessa erässä joukkueensa 2-2-tasoituksen ja kolmannessa erässä 3-2-maalin.

Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin ja Penguinsin Sidney Crosbyn kohtaaminen meni venäläisen nimiin. Ottelusarjaa on mainostettu NHL-supertähden välisenä kohtaamisena.

Kaksikosta Crosby jäi avauskamppailussa ilman tehomerkintöjä. Tähtihyökkääjän tehotilasto oli ruma -3. Ovetshkin nappasi voiton yhteydessä yhden syöttöpisteen. Venäläistähden tehotilasto näytti puolestaan lukemaa +3.

Penguinsin Olli Määttä jäi pisteittä, teholukema painui osuman verran pakkaselle.

Ottelusarja jatkuu varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa Washingtonissa.