Hyökkääjä Lauri Tukonen siirtyy TPS:n riveistä Rauman Lukkoon.

Lukko saa riveihinsä tärkeän paluumuuttajan, kun kaksi viimeistä kautta TPS:ssä pelannut Tukonen tekee paluun sinikeltaisiin. 29-vuotiaan Tukosen sopimus Lukkoon on kolmivuotinen.

– On hienoa tulla takaisin Raumalle, täällä on tuttu valmennus ja tuttu organisaatio. Vuoren Juhan olen tuntenut jo 2000-luvun alkupuolelta asti ja tiedän, että Juhan tapa toimia on erittäin hyvä pelaajille, sillä se kehittää ja tuo samalla tulosta, Tukonen sanoo Lukon tiedotteessa.

Päävalmentaja Juha Vuori on mielissään tutun miehen paluusta Lukko-joukkueeseen.

– Tukonen on huippupelaaja ja tärkeä Rauman Lukolle. Hänellä on vahva Lukko-tausta ja tarkka tieto siitä mihin hän on tulossa. Olemme erittäin iloisia siitä, että hänellä on oikea halu olla osa ensi kauden joukkuettamme, Vuori sanoo.

Tukonen on pelannut 336 Liigaottelua, joissa hän on viimeistellyt tehopisteet 93+104=197. Päättyneellä kaudella Tukonen johti parhaillaan jo Liigan pistepörssiä, kun hän oli viimeistellyt 18 pelaamassaan ottelussa tehot 9+9=18, mutta ikävä loukkaantuminen päätti miehen kauden.

– Raumalla on edessä hieno mahdollisuus menestyä ja samalla pystyn mittaamaan itseäni, että kuinka ylös huippu-urheilijana voin yltää. Haluan nähdä sen mille tasolle voin päästä, Tukonen kertoo.