Leijonat onnistui ottamaan torstain EHT-ottelusta Venäjää vastaan voiton, kun se oli parempi lukemin 3-1.

Moskovassa pelatussa ottelussa Venäjä karkasi avauserässä johtoon, kun Slava Voinovin lämäri painui ohi Leijonien maalilla torjuneen Mikko Koskisen.

Se jäi viimeiseksi kerraksi, kun muuten mainiosti pelannut Koskinen ohitettiin.

Leijonat nousi tasoihin, kun Leo Komarov sijoitti irtokiekon sisään.

Johtoon valkopaitaiset vierailijat menivät Sebastian Ahon komealla kudilla. Aho oli jo ehtinyt menettää tasapainoaan, mutta onnistui silti kiskaisemaan ranteella kiekon Venäjän maalin ylänurkkaan.

Alkuviikosta Leijonien mukaan liittynyt NHL-vahvistus Teemu Pulkkinen puolestaan täräytti aivan toisen erän loppuun kiekon lämärillä sisään ja kasvatti johtoa.

Kolmannessa erässä Venäjä pyrki vielä vimmatusti kaventamaan ja tulemaan lähemmäs, mutta Leijonat puolusti mainiosti.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Moskovassa lauantaina.

Vielä ennen MM-kisoja Leijonat pelaa myös harjoitusottelun USA:ta vastaan. Tämä on ohjelmassa ensi tiistaina.