OULU. Hyvä häviäjä myöntää parempansa selkä seuorana.

– Tämä oli Tapparan kevät ja Tappara ansaitsi voittonsa. Toivottavasti menee loppuun asti, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi suoraan.

Sitä ennen Tappara oli voittanut seitsemännen välieräottelun lukemin 2-0 ja edennyt finaaleihin.

– Tiedettiin, että pelillisesti kovin mahdollinen mittari mitä Suomesta löytyy. Eka peli oli ihan otettavissa ja toka pelissä oltiin ihan lapasia. Sitten kyllä istuttiin paljon ja sitten joukkue näytti henkistä lujuutta ja uskoa. Tultiin väkisin mukaan. Sitten oli aika raskas se lauantain kotitappio, mutta siitäkin tultiin vielä ja puristettiin kutospelissä voitto. Ei sitten ihan saatu sellaista raikasta draivia, mutta kaikkemme annoimme, Marjamäki kävi läpi päättynyttä sarjaa.

– Ei se halusta ja yrittämisestä jäänyt kiinni, kultakypärä Sebastian Aho komppasi.

Marjamäen mukaan Kärpät joutui koko sarjan ajan ”repimään” kauheasti omistaan.

– Pikkaisen oltiin koko sarjan jäljessä erikoisosaamisessa. Ylivoimat, alivoimat.. aloituksissa. Loistavat (Jani)Lajuset, (Kristian) Kuuselat, (Patrik) Laineet, (Tomi) Karhusen maalivahtipeli, hyvälle joukkueelle hävittiin.

Nyt Kärpillä edessä on perjantaina pronssiottelu, mikä on myös viimeinen nykyiselle joukkueelle. Se on hajoamassa pahasti ensi kaudelle, kun useampi avainpelaaja lähtee joko Pohjois-Amerikkaan tai vaihtaa muualle.

– Se (pronssipeli) kuuluu tähän ohjelmaan ja totta kai sitä haluaa jättää hyvän maun tästä kaudesta. Kyllä me halutaan varmasti pelata hyvä peli, Aho puhui tulevasta.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen