Tavalliselle tallaajalle HIFK ja JYP tarjoavat tällä hetkellä aivan mahtavaa välieräsarjaa. On tapahtumia, tapahtumia ja vielä kerran tapahtumia. Draamakaarta ja yllätyksellisyyttä.

Toki jos omistaa tunnesidettä puoleen tai toiseensa, tarjoaa sarja niin riipivää karmivuutta kuin myös toisella hetkellä suurta nautintoa.

Kaksi tasaista joukkuetta, joilla on omat hyvin vahvat elementit. Ja ylipäätänsä kokonaiskuva ei ole tylsää shakkia, vaan aktiivista jääkiekkoa.

Mennään eikä meinata.

Totta kai oma kysymyksensä sarjan jälkeen tulee siinä, miten valmis HIFK tai JYP, kumpi nyt lopulta neljä voittoa ottaa, on finaaleissa, mihin vastaan asettuu hyvin tiivis viisikko.

HIFK sai omaa tiivistä viisikkoaan kuntoon maanantaina, vaikka siihen focus ei niin vahvasti kulminoitunutkaan. Ensimmäisessä erässä se kuitenkin pystyi pitämään JYPin aisoissaan ja ratkaisi tylyllä tavalla homman toisessa erässä.

Molemmat joukkueet tässä sarjassa käyttävät ne kuuluisat, ehkä jonkun mielestä jopa kliseiset momentumit hurjalla tavalla hyväkseen. HIFK käytti avauspelin toisessa erässä, JYP lauantaina 1. erän puolen välin jälkeen, HIFK taas nyt maanantaina toisessa erässä.

Kun toinen pääsee hieman horjuttamaan toista, iskee se kiinni tavalla, mihin voisi käyttää hyvinkin ronskeja kielikuvia.

Mutta mikä omalla tavallaan on hienointa? Keskiviikkona voi taas tapahtua ihan mitä tahansa.

Vaikka HIFK otti maanantaina murskavoiton kotonaan, oli se vain ja ainoastaan yksi voitto. Toki se muodosti omat kysymysmerkkinsä JYPin maalivahtitilanteeseen, mutta sen osalta Tuomas Tarkilta voi keskiviikkona odottaa jämäkkää vastausta.

Ja silloin voi odottaa JYPiltä paluuta oman osaamisensa pariin ja pelillisesti ytimeen pääsyä.

Tai sitten käy jotain aivan muuta. Niin, se yllätyksellisyys.

Tässä sarjassa on huomattavasti enemmän kiehtovuutta ja jännityksellisyyttä kuin toisessa sarjassa, missä Tappara jyrää konemaisesti huojuvan Kärppien ylitse.

Siellä tulevan Leijonien päävalmentajan Lauri Marjamäen pitää oikeasti keksiä jo ihmeitä hiljalleen, jotta oululaisjoukkue pystyy edes jotenkin pistämään kapuloita rattaisiin.

Se sarja toki on taktisilta elementeiltään omaa viihdearvoa tarjoaa, kun taas HIFK:n ja JYPin sarja menee enemmän konrkeettisten tapahtumien johdolla eteenpäin.

Maanantai oli onnistunut ilta HIFK:lle. Vahva paluu lauantain ohipelin jälkeen, tähtien vastaaminen Antti Törmäsen peräänkuulutukseen, Ville Husson näytös siitä, missä vireessä hän on ja taktisten viilausten onnistuminen, HIFK:lla.

Keskiviikkona on kuitenkin edessä jälleen uusi tarina.

Vesi kielellä sitä odotellessa.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen