Miljonääri Jussi Salonoja on perustanut uuden seuran ja tarkemmin yhtiön, Espoo United Oy:n, kertoo Ilta-Sanomat.

Salonojan tarkoituksena on, että yritys pyörittää jatkossa espoolaista edustuskiekkoilua. Uuden seuran on tarkoitus pelata tulevaisuudessa juuri Espoo Unitedin nimellä.

– Kyllä, uusi seura on rekisteröity kaupparekisteriin tällä viikolla ja sen toiminta on tarkoitus käynnistää välittömästi, Salonoja vahvistaa Ilta-Sanomille.

Tarkoituksena Salonojalla on hankkia Espoo Unitedille jo ensi kaudeksi Mestis-paikka.

– Minulla on kaikki suunnitelmat valmiina, myös operatiivinen organisaatio on katsottu valmiiksi. Toivottavasti pääsemme rakentamaan espoolaista edustuskiekkoilua uuteen nousuun. Tarkoituksena on kasata heti kilpailukykyinen joukkue Mestikseen.

Nykyisten Mestis-seurojen on jätettävä lisenssianomuksensa ensi kautta varten 30. huhtikuuta mennessä, mutta Espoon sarjapaikan kohtalosta päättää ensin Jääkiekkoliiton hallitus 9. toukokuuta. Mikäli liittohallitus näyttää vihreää valoa, hakuprosessi etenee lisenssitoimikunnalle, joka tekee päätöksensä 15. toukokuuta mennessä.

Vielä varmaa siis Espoo Unitedin osallistuminen Mestikseen ei ole. Mahdollista on myös se, että seuran pitää ponnistaa Suomi-sarjasta ensin liikkeelle.

Alkuperäinen Ilta-Sanomien uutinen löytyy täältä.