Ilja Kovaltshuk tapasi venäläismediaa torstaina.

Pudotuspeleissä useasti katsomossa istunut tähtipelaaja paljastaa nyt syyt hyllyttämiselleen. Pietarin SKA:n tähtipelaaja kertoi avoimesti, että kyse ei ollut suinkaan fyysisestä kunnosta, sillä mies oli ennen runkosarjan loppua otetuissa joukkueen kuntotesteissä parhaimpien joukossa.

– Minulle sanottiin, etten ole psykologisesti läsnä. Siksi lähdin Jaroslavlista Pietariin, Kovaltshuk kertoi mediatapaamisessa.

– Päävalmentaja sanoi minulle ensimmäisen pelin jälkeen: ”Et tule pelaamaan”. Minä sanoin: ”Hyvä”. Mutta sitten minulle sanottiin, että täytyy palata Pietariin. Siinä kaikki.

Kovaltshukia ottaa päähän, että jotkut venäläismediat keksivät kaikenlaisia syitä miehen hyllytykselle. Räikeimmillään miestä syytettiin humalassa olemisesta tai konfliktista seurajohdon ja johtavien SKA-pelaajien kanssa.

– Haluan ainoastaan, että kaikki ymmärtävät: ei se niin ollut. Mitä tulee minun psykologiseen olotilaani? Jos näin päätettiin, ehkä siinä on jotain perää.

Yhtä asiaa Kovaltshuk kuitenkin katuu.

– Ehkä ainoa virheeni oli se, että tein joukkueen sisällä joitain poliittisia liikkeitä, kun minua pyydettiin puhumaan. Olisi pitänyt jättää se tekemättä. Nyt tajuan sen.