HELSINKI. Tapparan 2-1-kohumaalin yhteydessä sattui ja tapahtui lauantaina Helsingin vanhassa jäähallissa.

Kotiyleisö kävi hyvin kuumana siitä, miten ottelun tuomaristo pystyi hyväksymään Jere Karjalaisen maalin, kun samaan aikaan Tapparalla oli kuusi kenttäpelaajaa jäällä.

Ihmettelyn ja raivon keskellä HIFK:n vaihtopenkiltä lensi juomapullo hyvin voimalla jäälle. Ensin sen heittäjä vaikutti olevan Antti Törmänen, joka kuitenkin kiisti tapahtuneen jyrkästi.

– En minä ole heittänyt juomapulloa jäälle. Nyt on nähty väärin. En ole heittänyt, Törmänen vannoi.

– En tiedä kuka heitti. Mä en heittänyt.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola noteerasi tapahtuneen ja oli tulla melkeinpä jopa HIFK:n vaihtopenkin puolelle kaiken keskellä.

– Kyllä se varmaan ottelun jälkeen huomioidaan. En tiedä mitä seuraamuksia niistä yleensä on, mutta kyllä ne aina on jotenkin huomioitu, Tapola mietti.

Onkin mielenkiintoista se, että kuka juomapullon lopulta heitti.

Tilanne on kuitenkin mitä ilmeisemmin menossa eteenpäin, ainakin otteluvalvojien toiminnan perusteella. Muun muassa Tapolalle puhuttiin asian olevan menossa päävideotuomarille.

Kyseessä ei voi olla mikään muu kuin juomapullo-episodi, sillä törkeyksiä lauantaina ei nähty. Ainoa puhuttanut tilanne oli Karjalaisen 2-1-maalin tapahtumat.

Kaiken keskellä fakta oli myös se, että Tappara oli huomattavasti parempi nyt Helsingissä, mitä se on ollut aiemmilla kerroilla finaaleissa.

– Pitää paikkansa. Ei mekään puhuttu täällä edellisessä pelissä siitä kolmannesta maalista mitään. Ihan samanlaisia niitä tapahtuu ja ymmärrän sen, että HIFK:ta asia harmittaa. Nyt mitataan koko meidän erotuomaritoiminnan sietokykyä. Ettei tämä maksa seuraavassa pelissä mitään hyvityksiä, Tapola puhui.

– En mä epäile, että niin kävisi, mutta sanon vain, että se on ihmillistä. Nyt on tapahtunut tuo ja nyt lähdetään puhtaalta pöydältä eteenpäin.

Tapola itse väitti, ettei nähnyt kunnolla tilannetta, missä lopulta melko selkeä väärä vaihto tapahtui.

– Yleisö ja HIFK protestoivat kovasti, niin eivät he varmaan sitä tyhjästä tehneet. Mutta en tiedä mitä siellä tapahtui.

Finaalit jatkuvat tiistaina Hakametsässä, missä Tapparalla on mahdollisuus varmistaa mestaruus itselleen.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen