HELSINKI. Lauantain viides finaaliottelu HIFK:n ja Tapparan välillä päättyi melkoisen myrskyisesti.

Tapparan 2-1-maalin tapahtumat puhututtivat kovasti. Tilanteessa kirvesrinnoilla oli kuusi kenttäpelaajaa jäällä ja Jere Karjalainen karkasi läpiajoon.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen ihmetteli tapahtunutta kovasti.

– Ainakin siitä kulmasta mistä itse katsoin ja mitä videolta näin, niin ei siinä voi mitään muuta tuomita kuin väärän vaihdon. Siellä pakki katsoo eteenpäin ja näkee, että viisi edessä. Yhtäkkiä sieltä pomppaa kuudes takaa läpi. On se vaikea ymmärtää, Törmänen puhisi.

Otteluvalvoja Rami Savolainen ja erotuomaripäällikkö Jyri Rönn selittelivät tapahtunutta kontaktilla, mikä oli tapahtunut yhden tuomarin ja Tapparan pakin Tuukka Mäntylän välillä. Tämän johdosta oli käytetty harnkintakykyä ja päätetty hyväksyä maali.

Törmänen jatkoi aiheesta ja viittasi myös perjantain tapahtumiin.

– Se on aika kaukaa haettua. Jos eilen pystyttiin katsomaan taululta, että mitä tapahtui, niin nyt ei löytynyt katseita sinne. Pitäisi löytyä ballseja tämmöisessä tilanteessa. Mutta se (selitys) on tosi heikko. Se on säälittävää oikeasti.

Törmänen viittasi taululle katsomisessa siihen, kun HIFK:n Tomas Zaborskylle kaivettiin 2+2 -minuuttia korkeasta mailasta. Törmäsen mukaan ottelun toinen päätuomari Jari Levonen olisi katsonut tilanteen videolta ja tehnyt sen jälkeen päätöksensä.

HIFK-kapteeni Arttu Luttinen puolestaan huuteli siitä, miten Liiga ei halua HIFK:n voittavan mestaruutta. Ja heitti ylipäätänsä varsin suoria kommentteja.

– Jokainen puhuu omalla suullaan, mutta en usko, että hirveän väärässä on. Hänellä on oma mielipide, mutta tiedetään, että ollaan vihattu joukkue, Törmänen totesi.

Nyt HIFK on selkä seinää vasten tiistaina Hakametsässä, kun Tapparalla on mahdollisuus varmistaa mestaruus.

– Ei tämä ole ohi. Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että ollaan selkä seinää vasten ja taaksepäin ei päästä. Ainoa vaihtoehto on mennä eteenpäin. Huilataan huomenna ja mietitään kokoonpanoja ja mennään kohti seuraavaa peliä.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen