TAMPERE. HIFK oli tulla lähelle kuudennessa finaalissa aivan loppusekunneilla, mutta ei siinä onnistunut.

Kääntö kulmasta maalille oli pomppimassa aivan viimeisillä hetkillä sisään, mutta videotarkistuksen jälkeen varmistus tuli: ei maalia.

Näin Tappara juhli mestaruutta voitettuaan kuudennen pelin lukemin 2-1 ja vietyään finaalit nimiinsä voitoin 4-2.

– Varmaan sitten kello meni siinä yli. Ehkä se olisi ollut vähän vääryys siinä, jos oltaisiin saatu tuomareilta apuja, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen mietti.

Törmänen kuitenkin hieman palasi tapahtumiin finaalisarjan matkalla. Ihmettelyä tuottivat muun muassa viidennen finaalin ratkaisu ja pelikieltoa tuonut Tomas Zaborskyn huitaisu.

– (Jukka) Peltola tänään pelissä ja Zaborsky sai pelikieltoa. On monta juttua taustalla, jotka ottavat isosti päähän, Törmänen hieman harmitti.

– Pettymys toki on nyt tässä pinnalla ja olihan tuossa matkalla kaikkea. Mutta oli meille runkosarjavoittoa sun muuta. Tuotettiin faneille nautintoja. Totta kai nyt harmittaa, kun tämä viimeinen kruunu ei tullut meille.

– Toki tässä olisi voinut olla kuusi eri joukkuetta, mutta saatiin mitali.

Hieman jossiteltavaa jäi myös muutamasta pelistä, mitkä olisivat olleet Törmäsen mukaan täysin voitettavissa.

– Ja niin olisi ollut tämäkin peli. Matka on ollut hienoa, mutta vielä olisi pitänyt pystyä ottamaan steppejä. Toki tuossa varmaan näkyi Tapparan pettymykset heidän panoksessaan ja miten he puristivat kaiken irti. Me taas jäätiin vähän kapeaksi.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen