Perjantaina Liigassa saadaan käyntiin puolivälierät, joissa pelataan seuraavissa pareissa:

HIFK-Pelicans (ennakko)
Kärpät-TPS (ennakko)
Tappara-Lukko
JYP-SaiPa

SuomiKiekko-sivustolla käydään läpi lähtökohdat jokaiseen pariin. Kolmantena vuorossa on Tapparan ja Lukon pari.

Kertoimet ensimmäiseen kohtaamiseen pe 18.3. (Expekt)
Tappara-Lukko
2,00 – 3,90 – 3,10

Lähtökohdat

Samat vanhat kunnon kilpakumppanit. Tuntuu, että ei ole kevättä, jos Tappara ja Lukko eivät kohtaisi.

Viimeisinä vuosina kohtaamiset ovat tulleet vastaan välierissä, nyt jo puolivälierissä.

Tarina on ollut viime vuosina Lukon kannalta tuskastuttavan samanlainen. Tappara on vienyt ja edennyt finaaleihin asti.

Nyt edessä on yhden tarinan viimeiset silaukset, sillä jo harvaisessa vaiheessa esille tuli kuvio jossa Risto Dufva siirtyy Liigaan nostettavan Jukureiden päävalmentajaksi ja tilalle astelee nykyinen apuvalmentaja Juha Vuori.

Ratkaisukohdat

Ulospuhalluksen riski
– On nostettava isona riskitekijänä esille se mahdollisuus, että Lukon joukkue voi ajautua melkoisen ulospuhalluksen keskelle. On enemmän kuin selvää, että ensi kaudeksi sen joukkue menee aivan uusiksi ja moni asia kokee muutoksen. On todella mielenkiintoinen seurattava kohde, että miten kokenut luotsi Dufva saa pidettyä homman paketissa ja millaiseen suoritukseen kokenut sotaratsu saa Lukon viritettyä näiden kaikkien realiteettien keskellä. Asiasta on puhuttu ja sitä on vähätelty, mutta riskitekijä on varmasti olemassa. Nostaako tämä skenaario päätään?

Karhunen ja kevään iso testi
– Tapparalla taas katseet kääntyvät totta kai huipputaitaviin hyökkääjiin ja yksilöihin, mutta ennen kaikkea maalinsuulle. Tomi Karhunen on voittanut Kärpille mestaruuden toissa kaudella, mutta silloinkin hän otti ykköstorjujan aseman kesken pudotuspelien. Missään vaiheessa hän ei ole vielä yksin kantanut joukkuetta mestaruuteen, vaan vierellä on ollut kova kirittäjä ja roolit ovat vaihdelleet. Nyt Karhunen on selkeä ykkösveskari ja hänen pitää pystyä torjumaan Tappara jo ensin kovasta Lukko-sarjasta jatkoon, sitten vielä finaaleihin. Mitä jos taakse uppoaa 1-2 helppoa heti alkumetreillä? Pystyykö Karhunen nollaamaan ne paremmin mitä aiemmin? Iso testi on hänelle kyseessä. Jännä nähdä mitä tällä saralla tapahtuu. Kaikki on mahdollista.

Taasko kerran
– Vaikka omat kysymysmerkit ovat Tapparalla myös, on se sarjaan ennakkosuosikki ja on se hyvin todennäköisesti joukkue, joka myös etenee jatkoon. Kallistuu enemmän yllätyksen puolelle, jos Lukko tiensä välieriin nyt selvittäisi. Tappara on hakenut hieman tasaisuutta otteisiinsa, mutta parhaimmillaan se on näyttänyt olevansa taas kerran aivan Liigan kärkijoukkueita. Nyt kun totinen paikka on edessä, nostaa se varmasti taas tasoaan. Varsinkin erikoistilannepelaamisessa se on vahvoilla. Ylivoimapelaaminen on parasta ja roolipelaajia löytyy hyvin niin yli- kuin alivoimalle. Kirvesrinnoilla on nyt hieman vähemmän ratkaisuvoimaa kuin viime vuosina, mutta silti se ratkaisuvoima riittänee varmasti hyvin Lukon kaatamiseen neljästi. Niin on vain Tapparasta tulossa Dufvalle jälleen liian paha seinä kiivettäväksi.

Ennustus

Tappara jatkoon voitoin 4-2.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen