OULU. Lauantaina Liigan puolivälierissä Kärppien ja TPS:n sarjassa Kärpät onnistui menemään sarjassa 3-2-johtoon, kun se vei lauantain viidennen kohtaamisen nimiinsä lukemin 5-2.

Ottelussa isoksi puheenaiheeksi nousi avauserässä tapahtunut tilanne, jossa TPS:n puolustaja Kalle Kaijomaa komennettiin jäähylle. Oulussa hallin DJ täräytti päälle Tapani Kansan biisin Äidin pikkupoika, mikä oli varsin mauton temppu ottaen huomioon sen, että Kaijomaan äiti menehtyi aivan vasta.

Tästä hermostuneena oli muun muassa TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin, joka otti suorasanaisesti kantaa tapahtuneeseen.

– Ihan törkeetä. Sitten kehtaavat vielä väittää, että ei ole tietoa asiasta, kun se on ollut julkisuudessa asti. Se tietysti kertoo arvoista, Selin latasi SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta valitettavasti näin.

Turkulaislerissä lämmöt olivat muutenkin koholla, sillä TPS:n valmennusjohtoa ei mielyttänyt lainkaan ottelun tuomaritoiminta. Terveisiä lähtikin Ouluun saapuneelle erotuomarijohtajalle Jyri Rönnille.

– Kyllä meillä omasta takaa oli pari aika turhaa jäähyä, mutta kyllä mää vähän ihmettelen. Mutta hän nyt tuli Ouluun asti paikan päälle, niin antaa sitten pojille palautetta. Ei tyydytä.

Paremmuudesta ei Kärpille 5-2 päättyneessä ottelussa jäänyt kuitenkaan epäselvyyttä.

– Välillä oltiin jaloissa, mutta sitten taas komea tulo peliin takaisin. Viimeisessä erässä vaan pirun nopeasti tuli maali tuohon alkuun ja Kärpät sai yliotetta siitä. Kärpät oli tänään parempi, siitä ei kahta sanaa.

– Huomenna ravistellaan vähän päätä ja heilutellaan vähän jalkoja. Maanantaita kohti sitten keskitytään ja mietitään, että miten voitaisiin voittaa se peli, Selin sanoi tulevasta.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen