OULU. TPS onnistui tekemään ryöstöretken heti puolivälierien alkuun Ouluun, kun se kävi hakemassa jatkoerässä voiton Kärpistä.

Ratkaisijana toimi hieman yllättävämpi nimi, kesken kauden Bluesista TPS:ään vaihtanut Kalle Kaijomaa.

– Aika maukas loppuratkaisu. Sitä vähän toivoi, että tulisi tuollainen loppu. Jatkoaika ja pääsisi itse ratkaisemaan, Kaijomaa hymähti SuomiKiekko-sivustolle TPS:lle 2-1-päättyneen taiston jälkeen.

Näitkö heti, että viivakuti meni suoraan sisään vai mitenkäs meni?

– Kyllä siinä oli aika hyvä linja suoraan maalille ja näki, että längistä tipahti. Näkyi hienosti viivalle asti.

– Oli niin huono asento ampua, että sitä vain rukoili, että uppoaisi sisään, Kaijomaa kertasi ratkaisua.

Sinänsä suurempia yllätyksiä avauskamppailu ei tuonut. Molemmat puolustivat hyvin tiiviisti ja hakivat hieman asetelmia jo sarjan seuraavia koitoksia varten.

– Varmasti vähän näkyi kaikilla alussa pientä ylimääräistä latausta. Mutta on näitä paljon mukavampi pelata kuin runkosarjapelejä. Kaikista näki, niin meistä kuin vastustajista, että nyt ollaan tosissaan.

– Eipä tässä kyllä mitään yllättävää ollut. Tätä varmasti molemmat odottivat ja tätä varmaan tulee olemaan jatkossakin, Kaijomaa mietti.

– Pysyttiin hyvin siinä suunnitelmassa, mikä luotiin Sport-sarjan jälkeen. Pystyttiin pelaamaan ehjästi ja pysyttiin pelisuunnitelmassa kiinni, TPS-luotsi Ari-Pekka Selin kiitteli.

– Molemmat tietävät kuitenkin toisensa ja molemmilla viisikot olivat hyvin tiiviit. Huippujoukkue voitettiin, Selin summasi.

Kuten muutkin sarjat, TPS:n ja Kärppien kohtaamiset jatkuvat heti launtaina, kun silloin pelipaikka on Turku.

– Kaikki tietävät, että ei tätä kannata liikaa leijua tai juhlia. Ei tällä vielä minnekään pääse, Kaijomaa muistutti.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen