Kertoimet (Expekt)

SaiPa-JYP, 19.3.2016. klo 17.00.
2,20 – 3,80 – 2,80

JYP oli eilen tyly isäntä SaiPalle puolivälierien avauksessa. Hurrikaanijoukkue otti selvän 4-1-voiton ja ensimmäisen kiinnityksen paikkaan välierissä.

Ottelun ensimmäisen erän avauspuolikas meni SaiPan komennossa, mutta tehottomuus vaivasi. JYP iski kolmesti avauserän loppupuolella ja johti jo neljällä maalilla kahden erän jälkeen.

– Ensimmäisessä erässä riitti paikkoja, olisi pitänyt tehdä maali tai kaksi. Toisessa erässä peli pyöri kulmissa, johon kotijoukkueen hyvä puolustus oli osasyy, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen sanoo seuransa verkkosivuilla.

– Mielestäni emme olleet pelillisesti yhtään jäljessä, vaan JYP oli yksinkertaisesti vahvempi maalin edessä. Jäin kaipaamaan meiltä röyhkeitä maalille ajoja ja sitä kautta niitä likaisia maaleja, Tirkkonen jatkaa.

Maalivahtien taistossa JYPin Tuomas Tarkki venyi komeaan iltaan torjumalla 35 laukausta. SaiPan Jani Nieminen torjui vain 17 kertaa. Konkarivahti Jussi Markkanen ei ollut SaiPan kokoonpanossa lainkaan eikä hänen tilanteestaan ole kerrottu tarkemmin.

– Hävisimme pienissä asioissa, kuten kamppailupelaamisessa. Niitä juttuja on pystyttävä terävöittämään. Nyt on saatu koneet käyntiin, eikä tähän auta jäädä murehtimaan, Tirkkonen korostaa.