Nuoret kiekkoleijonat kultaan torjunut Kaapo Kähkönen debytoi upealla tavalla uudessa vanhassa seurassaan TUTOssa. Tuloksena parhaan pelaajan palkinto ja nollapeli.

Kähkönen torjui kuluvalla kaudella kiekkoja SM-liigassa Bluesin riveissä. Espoolaisten kausi päättyi kuitenkin runkosarjaan ja Turusta aukesi mahdollisuus jatkaa kiekkokevättä ja pelata pudotuspelejä Mestiksen puolella. Kähkönen pelasi viime kauden TUTOn riveissä ja päätös siirtyä Turkuun oli helppo.

– Tavallaan tämä oli minulle paluu kotiin. Täällä oli niin hieno pelata viime vuonna ja itse halusin tulla tänne loppukaudeksi, kun mahdollisuus aukeni, Kähkönen kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

TUTO voitti Kajaanin Hokin 3-0 ja kentän sankari oli itseoikeutetusti Kähkönen. Myös turkulaisyleisö palkitsi maalivahdin raikuvilla ”Kaapo”-huudoilla.

– Se oli kyllä todella makeeta.

Täysin sama Kähkönen ei Turkuun tullut kuin noin vuosi sitten lähti. Nuorella maalivahdilla on nyt taskussa nuorten maailmanmestaruus ja kausi talousvaikeuksista kärsineen Bluesin kanssa on ollut opettavainen.

– Tämän kauden aikana on tullut kaikennäköistä vastaan. Uusia kokemuksia, hyviä ja vähän vaikeampiakin. Siinä mielessä olen mennyt eteenpäin, että olen oppinut pelaajana ja ihmisenä peleistä ja kaikesta muustakin, mies sanoi.

Paljoa parempaa starttia ei olisi voinut mies saada kevään Mestis-peleihin. Silti lähtiessään haastattelusta Kähkönen löysi parannettavaakin.

– Niin olisihan sitä voinut maalin tehdä.

Sekin nimittäin nähtiin miehen tekemänä viime kaudella TUTOn riveissä.

Juho Hirvonen, Turku