Kertoimet (Expekt)
TPS-Kärpät, 24.3.2016. klo 18.30.
4,30 – 3,95 – 1,68

TPS:n ja Kärppien puolivälieräsarja on ollut kovasti tapetilla varsinkin viime lauantain Turun kohuottelun tapahtumien jälkeen.

Kyseisessä ottelussa, missä jäähyjä jaeltiin melkein 200 minuutin edestä, vireille lähti jopa sarjan käännekohdaksi hiljalleen muodostuva liike, sillä silloin Kärpät heräsi yhden ottelun pienen uinumisen jälkeen ja on hallinnut tapahtumia selvästi sen jälkeen.

Pelin virtaus on ollut jatkuvasti Kärppien hallussa ja esimerkiksi tiistaina Oulussa TPS joutui lähinnä hyökkäämään väsyneenä ja alivoimaisena Kärppien pitkien hyökkäyksien jälkeen.

– Koko ajan ollaan päästy paremmin ja paremmin pudotuspelitunnelmaan mukaan. Ja koko ajan sen käyrän pitääkin olla ylöspäin tai muuten ei pysy kärryillä, omalta osaltaan ratkaisuroolissa tiistaina ollut Markus Nutivaara mietti SuomiKiekko-sivustolle.

– Ihan hyvin pelattiin, mutta on monia asioita vielä, missä pitää parantaa, Nutivaara jatkoi.

Rakenteellisesti Kärpillä ei ole ongelmia, vaan enemmänkin kysymysmerkit kääntyvät pienten yksityiskohtien puolelle.

Yksi näistä on viimeistely, joka on tökkinyt varsinkin oululaisjoukkueen kotiotteluissa tähän mennessä useammassa kohdassa.

– Esimerkiksi ylivoima pyörii ihan hyvin ja kaikki tietävät missä pitää olla, mutta ihan se viimeinen ratkaisu ja ylipäätänsä maalinteko.. siihen pitää saada lisää oveluutta ja päättäväisyyttä. Onhan se toki niin, että aina ei pompi ja joskus taas sitten pomppii. Mutta se tuurikin pitää ansaita, Nutivaara miettii.

– Simppelillä mallilla vaan. Ammutaan paljon, ollaan maskissa ja sitä kautta siellä hakataan niitä irtokiekkoja sisään, hyökkäyksen puolelta Sakari Manninen nostaa parannuskeinoja esille.

Voitolla torstaina Turusta Kärpät saisi katkaisupaikan lauantaille Ouluun, sillä voitolla tilanne olisi Kärpille 3-1. Taas jos torstaina voitto jää Turkuun, on tilanne silloin sarjassa 2-2.

– Meillä on kova kunnioitus ja arvostus vastustajajoukkuetta kohtaan ja meidän pitää olla valmiina 18.30 Turussa pelaamaan torstaina. Siellä tulee kova kapina, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki viitoitti.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen