Mestis-seura TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola on saanut melkoisen rangaistuksen viime perjantaina pelatun puolivälieräottelun tapahtumista.

Aittola oli odottanut ottelun erotuomaristoa pukukoppikäytävällä ja kun tuomarit olivat saapuneet paikalle, Aittola oli aloittanut kovaäänisen arvostelun.

– Vittu te olitte paskoja tänään, teinä menisin katsomaan tätä touhua peilin eteen. Vittu, hävetkää, Aittola oli huudellut Ilta-Sanomien mukaan.

Tuomaristo oli kokenut tilanteen tunkeilevaksi ja järjestysmiehet olisivat voineet toimia erotuomariraportin mukaan tilanteessa paremmin.

Aittola poistui paikalta, mutta palasi paikalle heitellen tuomareiden koppiin nipun banaaneita ja huutaen:

– Tässä apinoille banaaneja!

– Kun kurinpitopäätöksessä sanottiin, että se osoitti harkintaa, niin voin sanoa, että siinä ei ollut harkinnasta tietoakaan. Näin ne banaanit meidän pukukopin nurkassa ja nappasin mukaani. Kyllä se oli täysin sponttaania. Toivottavasti banaanit maistuivat, ei ruokaa saisi heittää hukkaan, Aittola sanoi itse IS:lle.

Mestiksen kurinpitoryhmä lätkäytti Aittolalle kymmenen pelin toimitsijakiellon. Sen lisäksi TUTO Hockeylle määrättiin 2000 euron sakko.

Aittola ehti kärsiä kyseisestä rangaistuksesta yhden pelin tällä kaudella, loput yhdeksän siirtyvät ensi kaudelle.

– Se kaduttaa, että aiheutin firmalle kahden tonnin sakot, kun tiedän miten tiukka tilanne meillä on. Siitä olen pahoillani, Aittola sanoi.

Ilta-Sanomien alkuperäinen juttu löytyy täältä.