Runkosarjan päätöskierroksella ilman sen suurempaa sijoituksiin liittyvää panosta pelaava Kärpät on jättänyt muutamia tähtipelaajia sivuun, kun Lahdessa vastassa on Pelicans.

Muun muassa kultakypärä Sebastian Aho, profiilihyökkääjä Mika Pyörälä ja kapteeni Lasse Kukkonen ovat sivussa oululaisjoukkueen kokoonpanossa. Myös yleisesti Kärpillä on loukkaantumishuolia hyökkäyksessä, minkä johdosta sen valmennusjohto tekee pari mielenkiintoista ratkaisua runkosarjan päätöskierrokselle.

Samalla Kärpät esittelee muutamia sen lupaavia pelaajia, kun esimerkiksi kakkosketjun laidassa Mika Niemen ja Juuso Ikosen vierellä hyökkää Janne Kuokkanen.

Kuokkanen, 17, on iskenyt tällä kaudella Nuorten SM-sarjassa 42 otteluun Kärppien A-junioreissa 48 (21+27) tehopistettä.

Kolmosketjun laidassa Kärpillä on myös varsin eksoottinen tapaus, kun Sakari Mannisen ja Saku Mäenalasen vierellä viilettää tshekkinuorukainen Radek Koblizek. 18-vuotias Koblizek on ollut Kuokkasen tapaan tehokas A-junioreissa, kun hän on iskenyt 40 otteluun tehot 22+22=44.

Pelicansilla panosta vielä riittää runkosarjan päätösottelussa, sillä se käy vielä taistelua TPS:n ja KalPan kanssa siitä, miten heillä sijoitukset menevät Villi Kortti -kierrosta varten. Tällä hetkellä TPS:llä koossa on 88 pistettä, Pelicansilla ja KalPalla puolestaan 87.