Kertoimet (Expekt)

HIFK-Pelicans, 22.3.2016. klo 18.30.
1,33 – 5,75 – 6,50

Helsingin IFK ja Lahden Pelicans kohtaavat tiistai-iltana Helsingissä. Petojoukkue johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 2-0.

HIFK:n tehokas ylivoima on ollut Pelicansille myrkkyä. HIFK on iskenyt kahteen peliin neljä maalia ylivoimalla eikä ole päästänyt osumaakaan miesvajaalla. Helsinkiläisille on tuomittu vain kolme jäähyä tähän mennessä.

– Mitään turhia jäähyjä ei kannata ottaa. Se ei vaan auta mitään. Enemmän se lähtee siitä, että pysytään pelin päällä ja kiinni kiekossa. Harvoin kiekollisena tulee jäähyjä. Jos on koko ajan perässä, sitä kautta tulee jäähyjä, HIFK:n tähtisentteri Teemu Ramstedt sanoi Helsingin Sanomille.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen on mielissään siitä, että joukkue sai vetää happea sunnuntaina ja maanantaina. Runkosarjan jälkeen Pelicans pelasi neljään päivään kolme peliä KalPaa vastaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Tämän jälkeen lahtelaisilla oli kaksi päivää taukoa ennen puolivälierien avausta HIFK:ta vastaan. Kuorma on ollut kova.

– Kyllä tässä yritetään päästä sarjaan mukaan. IFK on ollut niin tehokas, että se vei meiltä terän. Se on hyvä, että saatiin välipäivä. Valmennuksen pitää keksiä jotain taktiselle puolelle, Matikainen kertoi arvoituksellisesti.