OULU. TPS:n vierasreissu ensin Jyväskylään ja sieltä Ouluun sujui, noh, melko erikoisissa kuvioissa.

Ensin Jyväskylässä turkulaisryhmä nousi neljän maalin takaa lopulta voittoon JYPiä vastaan, kun silloin lukemat olivat sen hyväksi 7-6.

Maaleja nähtiin myös lauantaina, mutta TPS:n kannalta aivan väärässä päässä. Kärpät oli sisuuntunut perjantain HIFK-tappiosta ja se pisti melkoisen myrskyn päälle, kun loppulukemat olivat sen hyväksi peräti 8-2.

– Huolestuttavaa on se, että kuuteen erään hakattiin meidän päähän neljätoista maalia. Siitä voi päätellä, että mihin kiinnitetään huomioita tulevina päivinä, TPS-luotsi Ari-Pekka Selin puhisi.

– Jos verkko heiluu tuohon tahtiin, niin katseet kääntyvät siihen, että miten saadaan rivit kuntoon, jotta pystytään taas puolustamaan niin, mikä meidän vahvuus tuossa on ollut. Nyt sitten tuli tämmöinen retki, missä se petti kyllä ihan totaalisesti.

Selin räväytti jo pelin alkuhetkillä, kun vain 49 sekunnin pelaamisen jälkeen hän otti aikalisän. Se toi hetkellistä apua, mutta ei pidemmänaikaista.

– Tiedettiin, että alku tulisi olemaan äärimmäisen tärkeä pelissä molemmille. Ei se nyt kovin kauaksi kantanut, vaikka tasoitusmaali tulikin. Sitten taas mentiin.

– Oli (Lauri) Marjamäki ladannut hyvin porukkansa tähän peliin tappion jäljiltä. Lähtivät aika raikkaasti liikkeelle. Ensimmäisessä erässä oltiin samassa pelissä, mutta toisessa ei oltu edes samassa sarjassa. Ero tuli aika valtavaksi, Selin kävi läpi.

TPS menetti lauantain ottelusta käytettävistään Henrik Tallinderin, jolle tuomittiin kolmen ottelun pelikielto perjantain JYP-ottelun tapahtumista. Tätä menetystä Selin ei kuitenkaan pitänyt mitenkään selittävänä asiana lauantain murskatappiossa.

– Onhan hän ollut meille liideripakki koko kauden ajan, mutta nyt on muiden kokeneiden pakkien otettava lusikka kauniiseen käteen ja ruvettava ilmoittautumaan tuohon maalinedustapeliin mukaan. Eli siihen, mikä tänään petti.

Miksi se petti?

– Löysää, löysää, löysää.. eilisen ja tämän päivän aikana viisi reboundmaalia ja kolme ohjuria sisään tuosta meidän maalinedustalta. Kyllä se kertoo löysyydestä, Selin näki ja tiivisti ytimekkäästi:

– Oltiin työpaikalla, mutta ei töissä.

Pelin loppuhetkille olisi voinut jopa odotella tapahtumia nahisteluiden sun muiden osalta, mutta näitä Selinin mukaan ei tosissaan enää haluttu.

– Näytettiin jo niin hölmöltä kaksi erää, niin painotettiin, ettei ainakaan enää mitään hölmöjä jäähyjä oteta. Ettei ainakaan sillä tavalla lisätä tuskaa. Se oli yksi iso tavoite.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen