Detroit Red Wingsin päävalmentaja Jeff Blashill toivoo Teemu Pulkkiselta lisää tehoja.

Pulkkinen pelasi keskiviikkona Red Wingsin nelosketjussa noin 12 minuuttia Tampa Bay Lightningia vastaan. Torstaina suomalaishyökkääjä ei ollut kokoonpanossa, kun Red Wings kohtasi Florida Panthersin.

Syykin on selvä. Pulkkinen on maalintekijä, joten hänen paikkansa ei ole nelosketjussa.

– Haluan ketjulta tietyn identiteetin ja hän ei välttämättä istu siihen ketjuun. Hänen täytyy voittaa ylempien ketjujen kaverit. Tomas Nyquist, Tomas Tatar – nämä laiturit ovat tehneet maaleja paremmalla prosentilla kuin hän, Blashill sanoi mlive.com-sivustolle.

Blashill myöntää, ettei Pulkkinen ole saanut aivan samalla tavalla mahdollisuuksia kärkiketjuissa kuin jotkut muut pelaajat. Se ei poista sitä faktaa, että paikan saatuaan Pulkkisen on tehtävä tulosta.

– Minulla ja Teemulla oli hyvä keskustelu. Hän ymmärtää. Meillä ei voi olla liikaa samantyylisiä pelaajia, Blashill painotti.

Pulkkinen loukkasi olkapäänsä joulukuun alussa. Ennen loukkaantumistaan hän pelasi 24 peliä tehden kuusi maalia. Paluunsa jälkeen Pulkkinen on pelannut viisi matsia ilman osumia. Viimeisin maali syntyi 21. marraskuuta St. Louis Bluesia vastaan.