OULU. Frölundan suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen sai olla yhtä hymyä tiistain CHL-finaalin jälkeen, sillä Frölunda oli vienyt sen nimiinsä lukemin 2-1.

Voitolle iso avain tuli jo ensimmäisen erän loppuhetkillä, kun Frölunda karkasi kahden maalin karkumatkalle.

– Päästiin hyvin pelin alta pois ja pystyttiin paineistamaan heidän pakkeja. Se oli iso syy, miksi saatiin hyvä draivi päälle heti alusta lähtien. Otettiin liikaa jäähyjä, mutta pystyttiin hyvällä alivoimalla hiljentämään heitä, Lehkonen mietti pelin kulminaatiopisteitä SuomiKiekko-sivustolle.

Voiton takana oli Frölundan päävalmentajan Roger Rönnbergin mukaan hieman erilainen resepti.

– Tiesimme sen, että tulisi olemaan kova haaste tulla tänne pelaamaan. Heillä on loistava ja erittäin hyvin valmennettu joukkue. Heillä on erittäin vahvasti organisoitu joukkue. Yleensä voitamme meidän vahvan hyökkäyspelin toimesta, nyt voitimme vahvalla puolustamisella. Näytimme toiset kasvot, Rönnberg hehkutti.

Kehuja vahvasta puolustamisesta Lehkonen antoi myös Kärppien suuntaan.

– Kärpät teki todella vaikeaksi pelin meille. He suojelivat erittäin hyvin heidän ykkössektoria ja olivat vahvoja kaksinkamppailuissa. Piti tehdä kovasti töitä, jos halusi ykkössektorilta päästä ampumaan. Kärpät teki pelin meille todella vaikeaksi.

Lopulta Frölunda ja Lehkonen saivat CHL:lle erittäin hienon lopetuksen.

– Tämä viimeinen peli oli erittäin korkeatasoinen, eikä tuolla kentällä ollut kauheasti tilaa tai aikaa. Kyllä mä annan aika ison arvosanan tästä pelistä varsinkin. CHL on nousemassa ihmisten tietoisuuteen enemmän ja toivottavasti ensi vuonna alkaa vielä enemmän tulla ihmisiä pelejä katsomaan. Tänäänkin oli ihan huikea fiilis hallissa ja näki, että kaikki ovat oikeasti messissä. Oli todella hienoa pelata, vaikka ei ollut edes kotiottelu, Lehkonen antoi kunniaa oululaisyleisölle.

Lehkosella arki jatkuu hieman erilaisissa merkeissä, sillä hän on Leijonien mukana loppuviikon tuplamaaotteluissa Ruotsia vastaan.

– Tästä on aika hyvä lähteä sinne. Sai hyvän buustin tästä, Lehkonen hymähti.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen