NHL:ssä yöllä nähtiin merkittävä treidi, kun Winnipeg Jets lähetti sen kapteenina toimineen Andrew Laddin Chicago Blackhawksiin.

Ladd palaa täten seuraan, missä hän voitti Stanley Cupin kesällä 2010.

– Juttelin ”Chevyn” (Kevin Cheveldayoffin, Winnipeg Jetsin GM) kanssa ehkä kuukausi sitten ja puhuin siitä, että jos tulee piste, jossa he ehkä voivat liikutella häntä, olemme ehdottomasti joukkue, joka haluaa tuoda hänet takaisin, Blackhawksin GM Stan Bowman perusteli siirtoa CSN Chicagon mukaan.

Blackhawks lähetti vaihdossa Jetsiin slovakialaishyökkääjän Marko Danon, ykköskierroksen varausoikeuden ensi kesän NHL-draftiin sekä ehtoja sisältävän varausvuoron kesän 2018 draftiin. Jets pitää hallussaan 36 prosentia Laddin palkasta loppukauden ajan.

Laddin lisäksi Blackhawks lunasti myös itselleen hyökkääjän Matt Fraserin ja puolustajan Jay Harrisonin, joista jälkimmäinen lähtee suoraan AHL:n puolelle.

Blackhawks tiesi hyvin tarkkaan Bowmanin mukaan sen, mitä se saa treidin myötä.

– Hän (Ladd) tuo niin paljon asioita pöydälle ja tarjolle. Hän on todella kilpailullinen ja hyvin monipuolinen pelaaja. Ja hän tietää miten voittaa, sillä hän on tehnyt sen jo kahdesti, niin täällä kuin kerran Carolinassa. Iso juttu on se, että hän on jo hyvin tietoinen meidän valmennusjohdosta ja pelaajistamme. Hän on säilyttänyt ystävyyssuhteita monien meidän pelaajien kanssa ja on se tärkeää.

– Hän on kaveri, jonka kanssa haluaa mennä sotaan. Hän tietää, millaista täällä on olla ja hän on erittäin innostunut, Bowman kävi läpi.

– Tiesin, että tulisin todennäköisesti treidatuksi ja Chicago oli erittäin korkealla listallani sen suhteen, että minne haluaisin mennä. Se, että tiedän jo valmiiksi ympäristön ja persoonia täältä, tekee sopeutumisesta paljon helpompaa. Ja se, että pääsee seuraan, missä on mahdollisuus voittaa Stanley Cupin, tekee tilaisuudesta todella kiinnostavan ihan kelle tahansa, Ladd itse mietti.

Laddin kohdalla iso kysymys on se, että pystyykö Blackhawks tekemään jatkon hänen kanssaan. Se on kovan tien takana, sillä Ladd on hakenut kuuden vuoden jatkoa, missä palkkojen keskiarvo olisi 6 miljoonaa dollaria. Tämä saattaa olla melkoisen haastava pala Blackhawksille.

Jetsin kanssa tämä ei onnistunut ja sille iso varmistus tuli, kun Dustin Byfuglien teki ison jatkosopimuksen. Se oli isosti varmistamassa sitä, että Ladd todennäköisesti tullaan siirtämään muualle.