Minnesota Wildin päävalmentajan pestistä potkut saanut Mike Yeo on kommentoinut seuran suomalaisvahti Niklas Bäckströmin tilannetta.

Yeo sai monoa helmikuun 14. päivä. Tätä ennen Wild oli ajautunut sellaiseen takalukkoon, että seurajohto päätti reagoida tilanteeseen valmentajavaihdoksella.

Wildin suomalaisvahti, 38-vuotias Bäckström joutui sivuraiteille. Bäckström torjui edellisen kerran tammikuussa 2015.

– Se oli koko kauden ajan vaikea tilanne käsiteltäväksi. Arvostan Bäckströmiä suuresti. Hän oli ensimmäisiä kavereita, joka laittoi minulle viestiä sen jälkeen kun sain lähteä. Se oli melko vaikuttavaa ottaen huomioon sen, mitä hän on käynyt läpi, Yeo kertoi Minnesota Star Tribunelle.

Yeon mukaan hänellä ei ole mitään suomalaista vastaan, mutta suomalainen ei ollut paras vaihtoehto maalinsuulle.

– En koskaan halunnut rangaista häntä, en koskaan halunnut pistää häntä tarkoituksella sivuun tai mitään sellaista. En halunnut, että hän tuntisi oloaan ulkopuoliseksi.

– (Devan) Dubnykin piti olla selvä ykkösvahti, ja valitsimme, että (Darcy) Kuemperin kakkosvahdiksi. Se oli vaikea asia käsiteltäväksi, Yeo selvitti.

Kokenut suomalainen lohkaisee Wildin pelaajabudjetista liki 3,5 miljoonaa, vaikkei ole pelannut yli vuoteen. Yeo myöntää, ettei ratkaisu ollut toimivin.

– Hän olisi halunnut pelata ja mielestäni sen osan palkkatilasta olisi tietenkin voinut laittaa jonnekin muualle, Yeo totesi.