OULU. Tiistain CHL-finaalissa Kärppien vastustajana toimii Frölunda, jonka riveissä pelaa useampi Liigasta tuttu tapaus.

Tähtipelaajiin ruotsalaisjoukkueessa kuuluu muun muassa Ryan Lasch, joka hurmasi Liigassa niin Pelicansin kuin TPS:n paidassa.

Lasch, 29, siirtyi Frölundaan kesken viime kauden juuri TPS:stä. Tiistain vastustaja Kärpät onkin jenkkilaiturille hyvin tuttu.

– Kaksi vuotta Suomessa auttoivat tuossa ja minulla on edelleen paljon hyviä ystäviä jotka pelaavat Liigassa. Yritän myös pysyä perillä siitä, että mitä Liigassa tapahtuu. Tiedän sen, että he (Kärpät) ovat aivan kärkijoukkueita tällä hetkellä. Toki he ovat olleet sitä jo viimeiset 2-3 vuotta, Lasch miettii Frölundan aamujäiden jälkeen Oulussa.

Pientä tipsiä onkin irronnut Kärppien nykyjoukkueeseen liittyen.

– Juttelin parin ystävän kanssa ja he sanoivat muutamia asioita. Varsinkin kun jutteli muutaman maalivahdin kanssa, niin sain tipsejä heistä ja heihin liittyen. En toki voi niitä tässä nyt paljastaa, Lasch hymähtää.

– Saa nähdä miten tuon suhteen menee tänään. Toimivatko ne tipsit vai eivät.

Sen tipsin taas Frölundasta voi antaa, että heillä tuoreimmat pelit SHL:ssä ovat sujuneet kaikkea muuta kuin mainiosti.

– Meillä on ollut hieman vaikeuksia. Olemme pikkuisen lipsuneet poissa siitä meidän omasta jutusta ja siitä, että mikä se meidän identiteetti oikeasti onkaan. Mutta tämmöisessä pelissä on hyvä laittaa vähän huonompaa peliä poikki.

– Jo se, että jos voitamme kaksinkamppailuja maalinedustoilla, niin jo se on tärkeässä asemassa. Tämä peli tulee kuitenkin kulminoitumaan noihin hetkiin. Luistelemme vahvasti ja olemme noissa teräviä. Kun noita toteutamme laadukkaasti, niin olemme parhaimmillamme, Lasch miettii lähtökohtia oman joukkueensa osalta.

Joukkueesta ja fiiliksestä pukuhuoneen sisältä Lasch on aistinut hyviä asioita.

– Oli hyvä mennä nyt jäälle ja saada vähän jalkoja auki. Olemme täynnä virtaa ja tiedämme sen, että tänään tulee olemaan kova peli. He pelaavat mainiosti ja heillä on erittäin hyvä pelisysteemi. Uskon kuitenkin, että olemme valmiita haasteeseen. Tiedän sen, että kun pelaamme parhaimmillamme, niin olemme erittäin vaikea joukkue voitettavaksi. Kopista on tuossa pystynyt aistimaan sitä, että siellä ollaan hyvin keskittyneitä iltaa varten. Se on hyvä merkki.

Lasch itse on menossa kohti CHL:n pistepörssin voittoa (12 peliä, 6+9=15). Oikeastaan vain Laschin seuratoverit Frölundasta, kolmen pisteen päässä olevat Spencer Abbott (10 peliä, 7+5=12) ja Artturi Lehkonen (12 peliä, 5+7=12) voivat horjuttaa kyseistä marssia.

– Mutta ei se ole niin tärkeä juttu, ei ollenkaan. Tärkein juttu on voittaa joukkueena ja jos pystymme siihen, niin siitä tulee kaikista paras fiilis. Sitä varten pitää vain ottaa kaikki irti ja paiskia kunnolla töitä.

Göteborgissa paikalliset mediat ovat kertoneet tietoja, joiden mukaan Lasch olisi kärsinyt pienistä vammoista viime päivinä. Näille Lasch kuitenkin antoi jyrkän vastauksen.

– Ei ole mitään ongelmia. Olen 100% kunnossa.

Mutta millaista peliä sitten odotat? Mitä tulemme näkemään illan kamppailussa?

– Varmasti tiukkaa ja fyysistä vääntöä. Uskoisin, että he tulevat lujaa ensimmäisillä 5-10 minuutilla. Ainakin se toistui kun itse olin pelaamassa Liigassa ja täällä. Tuon yhteydessä on erittäin tärkeää se, että pidämme pelin hyvin yksinkertaisena. Totta kai pitää pystyä pysymään omassa pelissä kiinni, mutta varsinkin noilla alkuhetkillä on painotettava yksinkertaisuutta. Toivottavasti siinä ei tule liikaa virheitä ja pystyisimme viemään peliä myös heidän päätyyn ja syvään siellä. Ja samalla pystyisimme käyttämään meidän nopeutta hyväksemme, Lasch perkaa.

Kärppien ja Frölundan välinen finaaliottelu alkaa tiistaina Oulussa kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen