OULU. Liigassa runkosarjan voitosta kovasti muun muassa HIFK:n kanssa taisteleva Kärpät hommasi ennen siirtorajan loppua kaksi uutta hyökkääjää riveihinsä.

Toinen näistä oli paluumuuttaja, kun Sakari Manninen vaihtoi HPK:n paidasta Kärppien nuttuun.

Manninen oli Kärppien mukana vielä viime keväänä, kun oululaisseura voitti mestaruuden. Sen jälkeen Manninen, 24, lähti hakemaan vastuuta ja isoa roolia HPK:sta.

Ja sitä hän aidosti sai.

– Paljon sai pelata, siihen olen kyllä tyytyväinen, Manninen summaa pätkää Hämeenlinnassa.

– Mutta vähän sellaista aaltoilevaa se oli. Välillä tuntui, että muutamat pelit menevät hyvin ja sitten jossain vaiheessa tuntui taas, että ei meinaa kulkea ollenkaan. Mutta pääsääntöisesti ihan ok siellä meni. Ihan tyytyväinen voi olla, vaikka joukkueena meni vähän huonosti. Henkilökohtaisesti vastuuta sai kyllä.

51 ottelussa tällä kaudella Manninen on iskenyt tähän mennessä tehot 10+21=31 ja ihan Kärpissäkin hän on tällä hetkellä tilastojen osalta parhaita pistemiehiä.

Sinänsä kausi on ollut hieman kaksijakoinen Manniselle. Henkilökohtaisesti tulosta on syntynyt ja vastuuta on tippunut, mutta taas sarjasijoitus HPK:lla ehti olla kaikkea muuta kuin toivottu.

– Eihän tuossa aina mukavaa ollut, kun tappioita tuli. Välillä tuntui, että sitä on ihan maassa ja ettei tämä lätkä niin mukavaa ole. Toisaalta taas sitten kun pari voittoa tuli, niin oli fiilis, että lätkä on parasta maailmassa. Niin ne tunteet vaan vaihtelevat kauden aikana. Vähän kuin elämää pienoiskoossa. On ylä- ja alamäkiä, Manninen miettii.

Mutta mitä siinä sitten taustalla oli, miksi tappioita tuli? Missä tökki?

– Pieniä asioita. Hävittiin puolustuspäässä maalinedustat ja virheitä tehtiin. Tuntui vähän siltä, että vastustajat saivat liian helposti meille maaleja. Virheitä totta kai tulee, mutta niitä pitäisi pystyä paikkaamaan. Välillä vähän tuntui siltä, että niihin kaatuivat pelit.

– Mutta joukkueen sisällä tunnelma oli koko ajan positiivinen. Ei siihen vaikuttanut se, että mitä siinä tapahtui, kun oli valmentajan vaihdoksia sun muita. Positiivinen meininki siellä oli koko ajan, Manninen lisää.

Tiistaina Manninen palaa Kärppien nuttuun, kun oululaisjoukkue kohtaa kotiottelussa KooKoon.

Mukana on eteenpäin mennyt paluumuuttaja Manninen.

– Ennen kaikkea rohkeus pelata kiekon kanssa on parantunut. Uskallan ottaa paremmin vastuuta.

Sinänsä yksinkertaisella yhtälöllä Manniselle muutos Liigan tyvipäästä yhden suurimman mestarisuosikin riveihin on melkoisen mukava.

– Siinäkin mielessä positiivinen, että pääsee pelaamaan pudotuspelejä ja vielä Oulussa, kotikaupungissa. Se aiheuttaa iloa ja taisteluintoa.

Maha täynnä -efektiä Manninen ei ole havainnut Kärppien pukukopista parin peräkkäisen mestaruuden jälkeen.

– Kaikki tekevät arjessa pienet asiat hyvin ja positiivinen fiilis siellä kopissa oli nyt kun pyöri siellä taas vähän aikaa. Tuntui, että ihan samanlainen fiilis mitä viime vuonna oli ja että mikään ei ole muuttunut. Eteenpäin mennään.

Lue lisää:
Kärpät täräytti hyökkääjähankintoja – tuntuva takaisku kuitenkin paljastui
Bluesin taloussotkuista mestarisuosikin riveihin – ”Ahdistusta ja itkua jossain vaiheessa”

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen