AHL:n viime kauden maalikuninkaan Teemu Pulkkisen pelit Detroit Red Wingsissä eivät ole sujuneet aivan toivotulla tavalla.

Pulkkinen mätti viime kaudella AHL:ssä komeat 34 osumaa Grand Rapids Griffinsille. Suorituksen arvoa nostaa se, että maalimäärä syntyi vain 46 ottelussa. Pulkkinen pelasi siinä sivussa 31 ottelua NHL:n puolella.

Pulkkisen tulokassopimus päättyi viime kauteen, ja Red Wings palkitsi suomalaistykin yksivuotisella jatkosopimuksella. Se oli osoitus siitä, että seura luottaa Pulkkiseen ja tulee antamaan hänelle mahdollisuuden NHL:ssä.

NHL:n runkosarjan puolimatkan krouvin jäädessä taakse voi todeta, ettei kumpikaan osapuoli ole tilanteeseen tyytyväinen. Pulkkinen on saanut jonkin verran tilaisuuksia, mutta kuusi osumaa 29 peliin ei ole kovin paljoa. Toisaalta Pulkkinen ei ole saanut luottoa ja peliaikaa aivan niin paljon kuin olisi ollut suotavaa.

Hurjasta lämäristään tunnettu Pulkkinen on hieman yksioikoinen pelaaja NHL:ään. Hänen vetonsa on kovuudeltaan maailmanluokkaa, mutta tarkimmasta päästä se ei ole. NHL:ssä aika ja tila ovat vähissä eikä Pulkkinen ole useinkaan pystynyt luomaan itsellensä tilaa laukauksia varten.

Pulkkisen pitää saada vastuuta tulosyksikössä ja ylivoimalla. Rikkovaan rooliin ja jäähyjen tappajaksi hänestä ei ole. Nelosketjuun on tarjolla parempia vaihtoehtoja. Tämän vuoksi Pulkkisen on onnistuttava saamissaan näyttöpaikoissa.

Olkapäävammasta toipunut Pulkkinen on nyt mielenkiintoisessa tilanteessa. Hän on pelannut paluunsa jälkeen viisi peliä. Edellisestä maalista on jo tovi eli yhdeksän ottelua.

Mikäli 24-vuotiaan Pulkkisen tie on pystyssä Red Wingsissä, niin hänelle löytynee paikka jostain muusta NHL-seurasta.

Eemeli Pienimaa