OULU. Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen julkaisi maanantaina ryhmän Ruotsia vastaan pelattavia tuplamaaotteluita varten.

Mukana listalla olivat Nuorten Leijonien tähdistä Sebastian Aho ja Patrik Laine. Nopeasti keskustelu kääntyi siihen, miksei superketjun kolmatta lenkkiä Jesse Puljujärveä nähdä myös mukana.

Jalonen perusteli tätä osittain sillä, että yhden joukkueen osalta kutsuttavien määrä on pyritty rajoittamaan kahteen. Kärpistä Ruotsi-otteluissa mukana on Ahon lisäksi Mika Niemi.

Mutta harmittaako, että maajoukkuekutsua ei nyt tullut, Jesse Puljujärvi?

– Eipä oikeastaan. Mää ehkä ajattelen ja pohdin niin, että riittääkö mulla sinne (taso) nyt, Puljujärvi sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Mutta Ahon ja Laineen puolesta Puljujärvi oli iloinen.

– Näin että heidät oli kutsuttu ja tosi hyvä juttu, että pääsivät sinne.

Nuorten MM-kisojen jälkeen kaikki kolme Puljujärvi, Laine ja Aho ovat jatkaneet mainioita otteita myös Liigan puolella.

Tehopisteitä on tullut ja putki on liikkunut hyvin. Näitä näkemyksiä myös Puljujärvi komppaa.

– Tuntunut tosi hyvältä pelata Liigassa. Oli vähän vaikeampaa täällä ennen kisoja, mutta nyt ovat taas pelit menneet hyvin, luistin on liikkunut ja saanut tehojakin ihan hyvin kasaan. Ja tullut vastuuta, niin mukavahan tässä on ollut pelata.

Esimerkiksi Kärppien päävalmentaja ja tuleva Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki nimitti Ahoa ja Puljujärveä oululaisjoukkueen parhaiksi pelaajiksi nuorten kisojen jälkeisen ajan osalta.

– Kiva toki kuulla, että on sanonut noin. Hyvin ollaan ”Sepen” kanssa pelattu ja hyvä, että Marjamäkikin ajattelee niin.

Myös Puljujärven nimeä on nostettu kovasti esille kevään MM-kisaspekulaatioissa varsinkin sen jälkeen, kun nuorten kisat sujuivat mainiosti.

Puljujärvi ei itse liikoja lähde MM-kisojen suhteen hehkuttelemaan.

– En osaa sanoa sen suhteen. Kyllä pitää tehdä vielä paljon töitä, että sinne pääsee.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen