OULU. Torstaina Kärpät palasi liigakaukaloihin tiistain ison pelin jälkeen, kun se silloin kohtasi Frölundan Mestarien liigan finaalissa.

Silloin Kärpät koki kitkerän tappion, kun Frölunda oli niukasti parempi lukemin 2-1.

Helposti olisi voinut luulla, että torstaina liigapelissä olisi voinut näkyä merkkejä suoranaisesta ulospuhalluksesta.

Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Eilinen päivä oli meille tärkeä. Saatiin puhuttua ja kaikki saivat vähän fiiliksiään purkaa ja päättä tuon taipaleen. Nyt sitten lähdetään kevääseen ja halutaan kasvaa joukkueena. Hienosti joukkue kyllä vastasi tänään huutoon, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kehaisi SuomiKiekko-sivustolle.

– Käytiin läpi sitä, että miten tästä kannattaa lähteä jatkamaan matkaa. Lyödäänkö päätä pensaaseen ja tunnetaan itsesääliä ja ollaan vähän niin ja näin, vai sisuunnutaanko ja otetaan hyvät jutut sieltä puseroon mukaan. Tänään oli heti hyvä paikka ottaa voitto ja onnistuttiin siinä. Mun mielestä ihan oikeaan suuntaan lähdettiin, pelaajiston puolelta Mika Pyörälä mietti.

Lehtereille tiistain iso peli kertoi viestiä siitä, että varsinkin yksilötasolla monella Kärppien pelaajalla on vielä paljon tekemistä, jotta valmiustaso on optimaalinen kevään isoissa peleissä.

Mutta mitä te joukkueena opitte?

– Sen, että mitä vaatii, kun pelataan tuollaista huippujoukkuetta vastaan ja mitä vaatii voittaa se. Kaveri oli silloin tuon verran terävämpi kaksinkamppailuissa, luistimilla, maalinedustalla ja puolusti vähän paremmin mitä me. Siinä nähtiin, että millaista peliä pitää pelata, jos haluaa voittaa, Pyörälä kävi läpi antia ja jatkoi.

– Sen voi ottaa miten ottaa, mutta mun mielestä ainakin tämän pelin perusteella otettiin se voimavarana.

Alkuperäisen ohjelman mukaan Kärpät olisi kohdannut Sportin jo heti keskiviikkona. Sitä päävalmentaja Marjamäki kiitteli, ettei tämä kuitenkaan toteutunut.

– Oli hyvä, että saatiin siirrettyä päivällä tätä, se oli meille tärkeä. Kaikki voivat kuitenkin kuvitella, että miten vaikeaa se nollaaminen on tuollaisen tappion jälkeen. Se vaatii aina paljon. Alku oli meille vähän vaikea, mutta kyllä me sitten pelattiin mun mielestä todella vahva peli, Marjamäki sanoi Kärppien 3-2-voittoon päättyneen taiston jälkeen.

Tuplapelejä poissaolojen keskellä

Yhden haasteellisen tekijän Sport-pelin ja loppuviikon Sport-tuplaotteluiden yhteyteen tuo se, että Kärppien kaksi avainhyökkääjää Mika Niemi ja Sebastian Aho ovat maajoukkuepelien parissa.

– Jos joku ihmetyttää, niin tuo ehkä vähän. Noita maajoukkueturnauksiin liittyviä taukoja kuitenkin on, niin miksei Liigakin voi olla jos kaikki muut sarjat ovat tauolla. Eiköhän niitä pelejä voisi sen verran järjestää tasaisempaan tahtiin, että ne pelipäivät kuitenkin löytyisivät kaikille. Nyt on näin ja toivottavasti tuo muuttuu jossain vaiheessa, itsekin maajoukkueympyröissä tiuhaan tahtiin vieraileva Pyörälä kommentoi.

Näkyikö se, että Niemi ja Aho olivat poissa?

– En mä tiedä. Mun mielestä ne jätkät jotka tulivat siihen tilalle, paikkasivat ihan hyvin. Se on taas muille äijille sitä, että ottaa steppiä ja vastuuta joukkueessa. Mutta toisaalta se on samaa joka joukkueella, jolla on näitä maajoukkuekutsuja, Pyörälä sanoi, mihin Marjamäki antoi oman näkemyksen myös:

– Ei heidän poissaolo mun mielestä näkynyt. Keskitytään niihin ketä tässä on. Tietenkin kolme tärkeää hyökkääjää ja useampi tärkeä puolustaja on poissa, niin silti mun mielestä meillä oli tänään ihan kilpailukykyinen joukkue jalkeilla. Ja jos pidät Sportin 13 maalia kohti tulleessa laukauksessa, niin silloin on tapahtunut hyviä asioita, varsinkin puolustuksellisesti. Mun mielestä joukkue oli todella hyvä tänään.

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti perjantaina Vaasassa. Tuplapelit eivät saa ainakaan kovin negatiivista vastaanottoa, vaikka poissaoloja oululaisjoukkueella tällä hetkellä riittää.

– Päästään heti huomenna taistelemaan uudestaan ja tiedetään, mihin mennään. Perjatai Vaasassa, niin varmasti tulee Sport ovista ja ikkunoista päälle. Siihen pitää olla valmis ja uskon, että olemme myös valmiita siihen. Pidetään kiinni tuosta puolustamisesta vain. Hyökkäyspeli tuottaa valtavan määrän paikkoja, mutta viimeistelyyn me tarvitaan vielä pikkuisen lisää kulmahampaita, Marjamäki mietiskeli.

Sairastuvalta tuskin on tulossa apuja Marjamäen mukaan perjantain peliin. Sieltä kun nyt löytyvät sellaiset nimet kuin Joni Pitkänen ja Markus Nutivaara, muun muassa.

– En mä ainakaan odottele ketään huomiselle. Katsotaan nyt. (Jani) Hakanpääkin tuossa tipahti, niin katsellaan nyt ketä siellä pelaa huomenna.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen