OULU. Kärpät sai kokea niin hyviä kuin huonoja uutisia CHL-finaalin alla.

Puolustuksessa lauantaina paluun kaukaloihin tehnyt Joni Pitkänen ei pysty pelaamaan, mutta taas Leijonissa vasta debytoinut Markus Nutivaara on kehissä muutaman viikon tauon jälkeen.

Nutivaara olikin yhtä hymyä finaalipäivän aamujäillä.

– Olen odottanut tätä peliä koko ajan. Totta kai ja ilman muuta pelaan, kun vaan pystyy, Nutivaara sanoi paluusta kehiin SuomiKiekko-sivustolle.

Nutivaara, 21, on iskenyt tällä kaudella Kärppien paidassa Liigan puolella 42 otteluun tehot 5+15=20.

Kiekollisena puolustajana Nutivaaran rooli korostuu kovasti tiistaina, kun vastaan asettuu Frölunda, jolla pelityyli ei nojaa kovin paljoa keskialueen tiiviiseen sumputukseen. Vastaan asettuu hyvin eroavainen joukkue, jos vertaa siihen, millaista peliä yleisesti Liigassa nykypäivänä pelataan.

– Aina pieni erilaisuus on mukavaa. Sen tietää, että Frölunda tulee koko ajan päälle ja koittaa hyökätä nopeasti. Pääsee ehkä enemmän tuossa käyttämään omia vahvuuksia ja esimerkiksi luistelemaan paineen alta pois, Nutivaara miettii henkilökohtaiseltakin kannalta lähtökohtia illan otteluun.

Ylipäätänsä Nutivaara on innoissaan tulevasta haasteesta.

– Aina on mukava päästä pelaamaan ruotsalaisia vastaan. Nyt vielä se kun Frölundalle tiputtiin viime vuonna. Se tuo lisää henkeä tähän peliin.

– Tupa täynnä, kotona pelataan, ei voisi olla mahtavempaa iltaa tulla, Nutivaara fiilistelee.

Fyysinen kunto on Nutivaaran omien sanojen mukaan hyvä.

– Tässä on saanut latautua kaksi viikkoa ja nyt on kyllä virtaa täynnä. Hyvin on saanut treenattua ja pitäisi olla hyvässä iskussa illalla.

– Ja tähän vähän suunniteltiin, että paluu tulisi tässä, Nutivaara sanoi pelaamiseen liittyen.

Joukkueessa teillä on paljon voittamisen kulttuuria niin Liigasta kuin eri arvokisoista. Näkyykö se jotenkin tunnelmassa ja ylipäätänsä kopissa nyt ennen isoa peliä?

– Totta kai tuossa se kokemus auttaa. Mutta ainahan nämä finaalit jännittävät yhtä lailla. Kyllä tuo varmasti kuitenkin tuo etua, että siellä on voittamisen kulttuuria, mutta on Frölundakin kokenut joukkue. Ei tuohon pidä nojata kuitenkaan liikaa.

Silti helmikuussa pelattava merkittävä ottelu tuo omanlaisen mausteensa kiekkokauteen.

– Liigan pudotuspeleissä ollaan sitten jo sen verran rikki. Nyt on vielä virtaa jäljellä ja varmasti kovavauhtinen peli tulossa, Nutivaara ennakoi.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen