32-vuotias suomalaispuolustaja Matti Näätänen pelaa ensimmäistä kauttaan ylikansallisessa Aasian liigassa.

Urallaan 125 ottelua Liigassakin pelannut Näätänen teki viime kesänä sopimuksen kiinalaisen China Dragonin kanssa. Shanghaista kotoisin oleva joukkue pelaa Aasian liigassa, jossa on mukana joukkueita myös Japanista, Etelä-Koreasta ja Venäjältä.

- Olen aiemminkin yrittänyt päästä tähän sarjaan, mutta tänne on vaikea päästä. Ulkomaalaiset pelaajat ovat yleensä aika kovia, Näätänen sanoo Karjalaisen haastattelussa.

Näätänen on sarjan kolmanneksi tehokkain pakki iskettyään 42 peliin tehot 13+21=34. Hän on joukkueensa ja koko sarjan ainoa suomalaispelaaja.

China Dragonissa on kiinalais- ja japanilaispelaajien lisäksi kaksi pohjoisamerikkalaista pelaajaa.

- Kyllä siinä on huomannut, että kiinalaiset ovat oma ryhmänsä, japanilaiset yksi ryhmä ja minä ja pohjoisamerikkalaiset yksi. Kun valmentaja pitää puhetta, tulkki kääntää sen kolmelle eri kielelle, Näätänen kertoo.

Suomalaispelaajat Aasian liigassa ovat harvinaisia. Kaudella 2004-2005 Aasian liigassa pelasi kolme suomalaista: Esa Tikkanen, Marco Poulsen ja Vesa Ponto. Tikkanen iski 30 peliin tehot 8+17=25. Näätänen on siis tehnyt pakin tontilta kovemmat tehot kuin 40-vuotiaana tositoimiin palannut viiden Stanley Cupin Tikkanen.

Suomalaisten piste-ennätykseen on kuitenkin vielä matkaa. Hyökkääjä Poulsen takoi 41 peliin pisteet 17+33=50.

Karjalaisen artikkeliin pääset käsiksi tästä.

Päivitetty 30.1. 10:34: Tikkasen syöttöpisteet