HELSINKI. Nuorten MM-kisat saatiin päätökseen tiistaina ja mikä päätös sille tulikaan.

Jatkoajalle tilanteesta 3-3 ja siellä kotiyleisön isoksi iloksi Kasperi Kapanen upotti kiekon sisään.

Finaalissa ehkäpä lopulta vähemmälle huomioille jäi se, miten vahvaa peliä Roope Hintz pelasi Suomen joukkueessa. Tuloksen teon saralla Hintz ei lopulta onnistunut finaalissa, mutta otteet olivat erittäin vakuuttavia.

– Hänellä oli mahdollisuus olla Suomen paras eilen ja maaleja tekemällä olisi ollut ylivoimainen sankari. Mutta se jo riittää, että on maailmanmestari, Hintzin seurajoukkueen päävalmentaja Antti Törmänen tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

– Se oli nousujohteinen turnaus häneltä. Ensin oli kentällinen vähän hakusessa ja niin oli Roopen sentteripelaaminen myös oman pään pelaamisen, tarjonnan sun muun osalta. Mutta hän paransi ja se on hyvän pelaajan merkki. Ja niin kuin nähtiin, niin hän teki sitten isoja maaleja myös, Törmänen jatkoi.

Hintziä kaivataankin jo kovasti takaisin HIFK:n vahvuuteen.

– Pystyy sitten näyttämään meille mallia keväällä, että miten ratkaistaan pelejä. Se on hyvä homma, että saadaan Roope takaisin. Tuo meidän joukkueeseen luisteluvoimaa ja vaarallisuutta sinne hyökkäyspäähän, maalivahti Ville Husso puolestaan mietti.

Myös Hussolla jäi hyvä vaikutelma joukkuetoverinsa otteista varsinkin nuorten kisojen viimeisten pelien osalta.

– Koko ajan paransi peli peliltä. Oli ihan superhyvä kyllä noissa kahdessa viimeisessä pelissä mitä tuli katsottua. Ihan ykkösäijiä.

– Voisi sieltä toki nostaa kaikki muutkin ykkösäijiksi, sillä tekivät hommia yhdessä siellä ja uskoivat omaan tekemiseen. Se toi sen ison voiton, Husso mietti.

Nuorten MM-kulta oli muutaman vuoden sisään jo toinen Suomelle.

Mitä se kertoo?

– On olemassa hyvä pohja ja se tarkoittaa sitä, että siellä tehdään hyvää duunia jo nuoremmassa päässä. Ja sekin, että tuossa on tullut esikuvia, mitä on helppo seurata sitten. Menestys ruokkii monesti menestystä, kunhan vaan ei ylpisty, Törmänen miettii.

HIFK-luotsi itse oli kisoissa kommentoimassa pelejä Ylelle. Nuoret Leijonat jättivät erittäin hyvän vaikutelman Törmäselle.

– Heillä oli vahva usko omaan tekemiseen ja nousujohteinen turnaus. Totta kai oli yksi superkenttä, mutta taas sitten muut pääsivät hiljalleen komppaamaan heitä tiukoissa paikoissa. Se on ison joukkueen merkki.

– Ja kyllähän siellä oli huipputalentteja täynnä koko hyökkäyskalusto. Monella on loistava tulevaisuus edessä NHL:ssä ja Suomen maajoukkueessa myös, Törmänen uskoo.

Itsekin nuorten MM-kultaa Malmössä 2014 juhlimaan päässyt Husso seurasi tällä kertaa yli-ikäisenä pelejä katsomon ja kotisohvan ääreltä.

Suomen joukkueen meno vakuutti myös hänet.

– Todella hienoa oli katsella. Esimerkiksi finaalissa, kun kotona seurasi peliä, niin sitä fiilistä sieltä hallista pystyi ihan aistimaan telkkarilähetyksenkin kautta. Se pisti kyllä silmään.

– Ja kyllähän suomalaisessa kiekkoilussa tehdään jotain oikein, kun junnumestaruuksia tulee. Se on hyvä juttu ja olihan siellä ihan huikeita äijiä pelaamassa. (Jesse) Puljujärvi, (Patrik) Laine, (Sebastian) Aho, Hintz, kaikki pystyisi sanomaan tähän. Oli hyvä ja yhtenäinen joukkue ja oli hienoa, että pojat voittivat, Husso hehkutti.

Husso tietääkin hyvin, millaisia aikoja mestarit saavat nyt viettää.

– Silloin meilläkin oli todella hieno tapahtuma torilla. Varmaan heilläkin sitten nyt jotain saunaa on järkätty.

– Ja vielä että oli Suomessa kisat, niin koko maa tietää sen, että he ovat voittaneet. Antaa nyt poikien hetken juhlia ja toivottavasti saadaan me Hintz pian takaisin.

Hintzin liittyminen HIFK:n vahvuuteen oli vielä Törmäsen mukaan avoinna.

– En tiedä milloin palaa. Katsotaan nyt sitten, että mikä kunto on, kun tulee takaisin. Selvitellään.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen