Liigan kurinpitäjä on määrännyt Tapparan Markus Kankaanperälle kolmen ottelun pelikiellon lauantain Ilves-Tappara -ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Kankaanperä taklasi Ilveksen Kai Kantolaa päähän. Ilves-hyökkääjä ei kuitenkaan loukkaantunut tärskystä.

Kurinpitäjä Sampo Liusjärvi on määrännyt Kankaanperän kolmen ottelun pelikieltoon. Liusjärvi kirjoittaa raportissaan muun muassa näin:

”Kankaanperä taklaa tilanteessa tarkoituksellisesti Kantolaa. Kankaanperä on lausumassaan selittänyt tekoaan sillä, että hän on Kantolalle osoitetun syötön jälkeen lukinnut katseensa Kantolan vartaloon eikä ole havainnut sitä, ettei tämä saa kiekkoa haltuunsa. Kankaanperän selvityksestä huolimatta katson, että tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus, koska Kankaanperä piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa kohdistamalla pelaajaan, joka on kiekoton ja joka ei ole tietoinen tulevasta kontaktista suhteellisen voimakkaan taklauksen.”

Kankaanperä on pelikiellossa Tapparan seuraavissa ottelussa 26.1.2016 Tappara-Lukko, 27.1.2016 Lukko-Tappara ja 29.1.2016 Tappara-Sport.

Liigan kaikkien aikojen jäähypörssin ykkösnimi teloi marraskuussa paikallispelissä Ilvestä vastaan Joonas Vihkoa. Tuolloin päähän kohdistunut taklaus poiki Kankaanperälle myös kolmen ottelun pelikiellon.

Liusjärven antama päätös löytyy kokonaisuudessaan täältä.