OULU. Jo kohtuullisen aikaisessa vaiheessa oli varmaa se, että tänä vuonna CHL:ssä eli Mestarien liigassa tullaan näkemään suomalaisjoukkue finaalissa.

Sen paikan haltuunsa otti Kärpät, joka kaatoi Lukon välierissä yhteismaalein 5-4. Kärpät johti ensimmäisen osaottelun jälkeen maalein 3-2 ja kun toinen osa päättyi 2-2, otti se paikkansa jatkosta.

– Arvostetaan tätä voittoa todella paljon, vastassa oli erittäin hyvä joukkue. Pienet ovat ja olivat marginaalit nytkin, mutta ehkä me ansaittiin tänään tuo finaalipaikka ja se tuntuu hyvältä, kun viime vuonna jatkoerässä tiputtiin (Frölundalle), Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki hehkutti.

Lukon leiristä Risto Dufva antoi suorat tunnukset Kärpille ja kollegalle Marjamäelle, minkä perään Dufva heitti tyynesti:

– On hieno homma, että saadaan suomalaisjoukkue nyt finaaliin.

– Nämä ovat olleet mukavia matkoja. Välillä lentokoneella, välillä ruotsinlaivalla, bussilla.. hauska kokemus, Dufva kävi läpi lyhyesti.

Myös Marjamäki antoi arvostusta toiseen suuntaan.

– Tämä oli yhtä kova vääntö mitä on ollut tänä vuonna muutenkin. Paljon on pelattu jo vastakkain ja kaikki ovat olleet maalin pelejä. Nyt tietenkin päättyi tasan, mutta tämän systeemin mukaan missä lasketaan yhteismaaleja, mikä välttämättä ei ole hyvä jääkiekolle, kääntyi sitten etu meille. Kauttaaltaan tykkään todella paljon, että keskellä kautta tulee näin kovapanoksisia pelejä. Oltiin lähtökohtaisesti maalin johdossa, mutta pelattiin kypsä peli koko 60 minuutin ajan. Lopussakin pysyttiin hyvin rauhallisena ja tyylikäs suoritus joukkueelta.

Se tiesi sitä, että finaali tullaan pelaamaan Oulussa helmikuun 9. päivä.

– Upeaa saada finaali Raksilaan ja uskotaan siihen, että halli tulee olemaan täysi ja saadaan hieno spektaakkeli siitä. Onhan tämä aika arvinaista kuitenkin, että pelataan Euroopan mestaruudesta helmikuun alussa Oulussa. Se on hieno juttu.

Jo tähän mennessä taival on ollut koetteleva Kärpille, mutta se on onnistunut tiukoissa paikoissa selviytymään ja taistelemaan itsensä jatkoon.

– Spartaa vastaan oltiin kaksi maalia perässä, Bluesia vastaan kaksi maalia perässä. Viime vuonna oltiin Dusseldorferia vastaan kaksi maalia johdossa, nyt yhden maalin johdossa. Erilaisia kokemuksia tässä on tullut, mutta ennen kaikkea tässä on nähnyt sitä miten pelaajat toimivat tuollaisissa painepaikoissa. Kyllä tämä antoi paljon itseluottamusta eteenkin päin, Marjamäki uskoi.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen