OULU. Pitkään loukkaantumisen takia kaukaloista sivussa ollut ja paluuta tekemässä olevan Joni Pitkäsen pelaamisesta on käyty kovaa spekulaatiota jo tovin ajan.

Tälle lisäpontta tuli, kun sanomalehti Kaleva selvitti Pitkäsen olevan rekisteröitynä Kärppien pelaajalistassa Mestarien liigassa eli CHL:ssä.

Täten Pitkänen saa siis pelata CHL:n finaalissa Frölundaa vastaan, mikäli hän pystyy ja on siihen valmis.

Pitkänen on myös vetänyt hyvin pitkiä ja intensiivisiä harjoituksia Kärppien mukana viime aikoina.

Mikä sitten on tällä hetkellä Pitkäsen tilanne, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho?

– Edelleen mennään sillä, että se (pelaaminen) on Jonin päätös. Ei mulla ole oikeastaan siihen mitään muuta kommentoitavaa. Joni kertoo sitten, kun hän on valmis pelaamaan, Aho sanoo SuomiKiekko-sivustolle jatkaen.

– Maanantaina juteltiin ja päivä kerrallaan mennään eteenpäin. Se on viimeisin tieto, Aho jatkoi.

Rekisteröintiin liittyen ilmoille nousi pieni kohu. Se hieman yllätti Ahon.

– Se oli pieni yllätys, että nyt vasta tuli julki. Joku teki tutkivaa journalismia ja sai sen selville. Se rekisteröinti oli kuitenkin tehty jo silloin marraskuun lopulla.

– Hänen oikeudet palautuivat automaattisesti meille kun hänen sopimuksensa (NHL:ssä) loppui. Hän on meillä kirjoilla liiton ja kansainvälisen liiton mukaan. Toki se kaavake, mikä CHL:lle piti kirjoittaa, eli rekisteröinti, se vaatii myös pelaajan allekirjoituksen.

Aho ei lähtenyt ennakoimaan sitä, onko Pitkänen mahdollisesti CHL:n finaalissa mukana.

– Joni sitten kertoo meille, että milloin pelaa. En osaa sitä ennakoida, enkä sitä, että mikä se pelikunto sitten on. Ei sitä tiedä varmaan kukaan, ei Joni itsekään, Aho sanoi viitaten hyvin pitkään pelaamattomuuteen ja sen jälkeen mahdolliseen hyppäykseen suoraan CHL:n finaaliin.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen