Liigassa pelaavan SaiPan taustayhtiö Liiga-SaiPa Oy:lle on valittu uusi toimitusjohtaja.

Uusi nokkamies on lappeenrantalainen Marko Ek. Hän aloittaa työhön perehtymisen maaliskuun alussa ja toimitusjohtajana 1.5.2016 alkaen.

49-vuotias Ek siirtyy SaiPaan UPM Paper ENA:n myyntijohtajan tehtävistä. Koulutukseltaan Ek on tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hän on myös suorittanut kasvatustieteen approbaturin ja kasvatustieteen pedagogiset opinnot.

Tehtävään ei ollut avointa hakua, vaan asiantuntijat etsivät tehtävään soveltuvia henkilöitä. Sitä kautta myös Ek valikoitui ehdokkaiden listalle.

– Minulla on 22 vuoden kokemus suurteollisuudesta ja maailman johtavasta metsäteollisuuskonsernista. Tuon sen tietotaidon ja osaamiseni bisnesmaailmasta SaiPan käyttöön, Ek sanoo tiedotteessa.

Mieheltä löytyy myös pelitaustaa, sillä Ek pelasi vuosina 1984-1996 Liigassa 261 ottelua. Ek on asunut Lappeenrannassa pitkään ja vaikuttanut taustalla kiekkoyhteisössä koko ajan. Hän uskoo sen tarjoavan hyvät lähtökohdat tehtävän aloittamiseen.

– Tietysti se on tärkeää, että olen ollut mukana tavalla tai toisella pitkään. Kontakti yhteisöön on olemassa valmiiksi ja tunnen niin kiekkopiireissä kuin ympäristössä laajemminkin paljon ihmisiä. Se on etu ilman muuta.

Toimitusjohtajan tehtävä siirtyy virallisesti 1.5.2016, mutta SaiPassa Ek aloittaa jo maaliskuun alussa. Nykyinen toimitusjohtaja Riku Kallioniemi on mukana huhtikuun loppuun saakka.

– Pitkä perehdytysaika on positiivista. Ei tarvitse itsenäisesti opetella kaikkea alusta, vaan vastuunsiirto tehdään hallitusti.

Lähde: SaiPan tiedote