Champions Hockey Leaguen kaksiosaiset välierät käynnistyvät tiistaina 12. tammikuuta. Ratkaiseva toinen koitos pelataan tästä viikon kuluttua 19. päivä.

Finaaleihin ovat tyrkyllä voittajat pareista Lukko-Kärpät ja HC Davos-Frölunda. Finaalipaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksen perusteella.

Lukko ja Kärpät aloittavat finaalipaikan metsästämisen tiistaina Raumalla. Lukon päävalmentaja Risto Dufva arvostaa joukkueensa saavuttamaa välieräpaikkaa korkealle.

– Kertoo paljon kotimaisen sarjan tasosta, että kaksi suomalaista joukkuetta on selvinnyt välieriin. Tietysti täytyy olla iloinen, että Lukko on näistä se toinen joukkue, Dufva sanoo CHL-tiedotteessa.

Dufvan mukaan välierävastustaja on kovin mahdollinen.

– Suomesta ei kovempaa tällä hetkellä löydy, joten tilanne on herkullinen kaikin puolin. Valmistautuminen tehdään samalla tavalla, kuin normaalissa liigaottelussa, mutta täytyy muistaa, että nyt edessä on ns. kuuden erän ottelu, Dufva analysoi.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki muistuttaa, että Kärpät oli viime kaudella erittäin lähellä finaalipaikkaa. Tällä kertaa joukkue ei aio jäädä Marjamäen mukaan tavoitteestaan.

– Lähdemme Raumalle hakemaan hyvää tulosta. On taas tärkeää, että saamme tuoda ratkaisun Raksilaan. Meillä riittää nälkää. On kova saavutus päästä toista kertaa peräkkäin neljän parhaan joukkoon. Viime vuonna koimme karvaan tappion, nyt haluamme viedä homman loppuun saakka, Marjamäki kertoo.

Lukon ja Kärppien välinen ensimmäinen välieräottelu pelataan tiistain Raumalla alkaen 18.30.