Ville Peltonen herkistyi ennen Nuorten Leijonien MM-avausta tapahtuneessa seremoniassa, jossa hänen, Saku Koivun ja Jere Lehtisen maajoukkuepaidat jäädytettiin. Kolmikko nautti tapahtumasta yhdessä.

– Se oli upea hetki. Oli mahtavaa jakaa se Jeren ja Sakun kanssa, Peltonen tunnelmoi.

Peltonen ja Koivu pitivät omat kiitospuheensa silmät kyynelistä kiiltäen. Lehtinen onnistui heitä ennen pitämään tunteensa kurissa paremmin. Liikutus vain lisäsi hienon hetken tunnelmaa Suomi-Valko-Venäjä –ottelun alla.

– Hieno elämä on tunteita täynnä. Jääkiekko on antanut niitä paljon ja tänään niitä kelailtiin läpi. Uskon, että muutkin kuin me kolme kokivat sitä samaa. Se tuntui hyvältä, Peltonen sanoi.

Koko legendaarinen ketju oli sitä mieltä, että paras tapa saada tämä kunnianosoitus oli juuri tällainen, että koko ketju sai maajoukkueuransa huipennuksen yhdessä. Heidät kasattiin ensimmäisen kerran yhteen 23 vuotta sitten juuri nuorten MM-kisoihin. Tuon jälkeen kolmikko dominoi maajoukkuetason jääkiekkoa 1990-luvun puolivälissä.

– Me aloitimme yhdessä maajoukkueessa nuorten kisoissa, mikä oli osuvaa tälle hetkelle. Nuorissa on aina uudet voimat tulossa. Tämä tuntui kaiken muistelon jälkeen aika hyvältä. Olemme kokeneet paljon yhdessä ja maajoukkueen ja jääkiekon matka on ollut meille yhteinen matka, Peltonen sanoi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen